Društvo YTOP

DA I ŠKOLE PREKO PROJEKATA DOĐU DO PARA

rcr-banat-obuka
Foto: Grad Zrenjanin

ZRENJANIN – Danas je u prostorijama Regionalnog edukativnog centra Banat počela obuka za pripremu predloga projekata, za zaposlene u osnovnim školama sa teritorije grada Zrenjanina.

 

Foto: Grad Zrenjanin

 

Početku obuke prisustvovali su i gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić i direktorka RCR Banat Irena Živković, koji su se i obratili polaznicima.

 

– Cilj obuke je unapređenje kapaciteta škola, kako bi maksimalno iskoristile dostupne izvore finansiranja na nacionalnom i međunarodnom nivou, koji su u Srbiji na raspolaganju. Obuka se izvodi po metodologiji Regionalnog centra za društveno – ekonomski razvoj Banat i zasniva se na kombinaciji teorije i praktičnog rada na projektnim inicijativama, praktičnim informacijama i radionicama, tokom kojih će polaznici proći kroz sve značajne faze pripreme i razvoja projekta. Na ovaj način, polaznicima će biti omogućeno sagledavanje projekta, kao jedinstvenog procesa sastavljenog iz niza aktivnosti, i svih uslova koji su neophodni da se ispune zahtevi donatora – napominje Živković, uz napomenu da se obukom želi omogućiti sticanje znanja i veština neophodnih za jasan i ubedljiv način predstavljanja svojih projektnih ideja.

 

Istovremeno, obuka će osigurati umrežavanje učesnika i doprineti nastavku njihove saradnje u budućnosti, ali i inicirati povezivanje obrazovnih institucija sa privrednim i drugim institucijama relevantnim za realizaciju projekata.

 

Gradonačelnik Janjić je poručio da menadžmenti javnih preduzeća i ustanova moraju pokušati da obezbede sredstva i iz drugih nivoa vlasti, kao i kroz projekte prekogranične saradnje.

 

– Danas sam ovde video direktore škola, profesore, nastavnike, koji imaju želju da nauče i obuče se za pisanje projekata u svojim sredinama i pokušaju da nešto reše ili unaprede mimo gradskog budžeta ili budžeta pokrajine ili republike. Čestitam im na tome i siguran sam da će ova ova obuka imati efekta – naglasio je Janjić.

Podeli članak

Dodaj komentar

Klikni da bi ostavio komentar

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

sinovoz