Društvo Vesti Zrenjanin

Crveni krst Zrenjanin izuzetno posvećen pružanju pomoći siromašnima

crveni krst zrenjanin
Foto: Crveni krst Zrenjanin

Jedan od osnovnih ciljeva kojima je Crveni krst Zrenjanin izuzetno posvećen jeste pružanje pomoći licima u stanju socijalne potrebe, kao i svim drugim ugroženim kategorijama stanovništva. Crveni krst navodi i da svojim aktivnostima razvija solidarnost među ljudima i unapređuje humanitarne vrednosti društva.

 

– Solidarnost je u Crvenom krstu prisutna svakog dana u godini. A u septembru i oktobru, tokom „Nedelje solidarnosti“ i „Meseca solidarnosti“, posebno skrećemo pažnju na potrebe korisnika – kaže za portal zrenjaninski.com Aleksandra Tanasijević, sekretarka Crvenog krsta Zrenjanina.

 

„Mesec solidarnosti“ je počeo 15. septembra i završio se 17. oktobra. Tokom mesec dana, Crveni krst Zrenjanin je uputio pomoć najstarijim sugrađanima, ali i najugroženijim mališanima.

 

Svetski dan borbe protiv siromaštva, 17. oktobar, Crveni krst Zrenjanin je ove godine obeležio uz moto „Delujmo zajedno – zaustavimo siromaštvo osnaživanjem dece, porodice i zajednice“. Tim povodom na distributivnom punktu Narodne kuhinje korisnicima su, uz pripadajuće tople obroke, distribuirane i dodatne količine namirnica.

 

Pročitajte još: Ministarka Slavica Đukić Dejanović na skupu u Zrenjaninu

 

Program „Narodna kuhinja“ je najvidljiviji i najdirektniji program ublažavanja siromaštva i pomoći licima u stanju socijalne potrebe. Realizuju ga Grad Zrenjanin – Odeljenje za društvene delatnosti, Centar za socijalni rad i Crveni krst.

 

– Tople obroke svakog dana dobijaju 262 korisnika, a 340 porodica dobija mesečne pakete hrane. Od toga, 94 porodice u gradu i 246 porodica u 22 sela. Broj korisnika se nije značajnije menjao tokom protekle decenije – ističe Aleksandra Tanasijević.

 

Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

 

Podeli članak

Dodaj komentar

Klikni da bi ostavio komentar

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.