Društvo Vesti Zrenjanin

Crveni krst uručio priznanja redovnim davaocima krvi (Foto)

crveni krst zrenjanin

Danas je Crveni krst Zrenjanin svečano obeležio Dan dobrovoljnih davalaca krvi. Kao i svake godine, to je prilika da se ukaže čast svim humanim ljudima koji se redovno odazivaju pozivima za dobrovoljno davanje krvi.

 

To je i prilika da se onima koji su do sada dali krv 35 i više puta uruče priznanja.

 

Zbog toga što je krv dao 100 puta posebnim priznanjem nagrađen je Milan Basta.

 

– Krv dajem od svoje 18 godine – kaže Milan za portal zrenjaninski.com. – Do sada sam je dao 110 puta. I davaću krv dokle god budemo mogao. Moj osnovni motiv jeste da pomognem onima kojima je pomoć potrebna. Krv su davali moji roditelji, a daju je i moja deca.

 

Pročitajte još: Zrenjaninski studenti deo tima koji je „potukao“ svetsku konkurenciju!

 

Ove godine priznanje zbog toga što su krv dali 75 puta dobili su Ivan Sekulić, Željko Stanišin, Nebojša Brdarić, Dragan Krgović i Ekreš Imre.

 

Krv su 50 puta dali i za to dobili priznanje Peljito Ahmo, Milorad Baletić, Zoran Grbić, Igor Markov, Vladimir Barnić i Milan Nedeljkov. Na spisku se nalaze i Vukašin Dimitrijević, Željko Bjelica, Anuš Šimon, Miloš Bibin, Dragan Garai i Dragan Brnjoš.

 

A priznanje za to što su krv dali 35 puta dobili su Stevica Mićanović, Zoran Erski, Duško Marjanski, Ranko Danilović, Laslo Šari i Slobodanka Boškov. Nagrađeni su i Božidar Bačikin, Goran Pavlov, Dušica Gajin, Dragan Tomić, Dragan Đaković i Boro Tomić.

 

Nagradu „Široko srce“ dobili su Vatrogasno-spasilački bataljon Zrenjanin, Sportski savez grada, ETŠ „Jovan Trajković“ i mesne zajednice „Veljko Vlahović“ i „Sonja Marinković“. Ovu nagradu dobili su kolektivi koji su se posebno angažovali u akcijama dobrovoljnog davanja krvi.

 

Nagrađeni su i učenici koji su pobedili, odnosno osvojili prva tri mesta na literarnim i likovnim konkursima. Tema ovih konkursa bila je dobrovoljno davalaštvo krvi.

 

 

Podeli članak
sinovoz
FAM