Društvo

CRVENI KRST POKLANJA PAKETE ZA BEBE

ZRENJANIN – Gradskim takmičenjem ekipa u pružanju prve pomoći, Crveni krst Zrenjanin danas počinje obeležavanje Nedelje Crvenog krsta, koja traje do 15. maja. Međunarodna federacija društava Crvenog krsta i Crvenog polumeseca je opredelila temu „Svuda za svakoga“.

crveni-krst

Članovi Omladinske terenske jedinice – ekipe za prvu pomoć Crvenog krsta Zrenjanin će kao sanitetsko obezbeđenje učestvovati u realizaciji Vojne parade, koja će povodom obeležavanja Dana pobede i Dana Vojske biti održana u centru Zrenjanina.

Tradicionalnom akcijom „Paket za novorođenu bebu“ Crveni krst će i ove godine pokušati da podseti na problem niskog nataliteta. Porodicama čije bebe budu rođene tokom Nedelje Crvenog krsta na porođajnom odeljenju Opšte bolnice „Dr Đorđe Joanović“ u Zrenjaninu  biće uručeni bebi paketi.

Obeležavanje Nedelje Crvenog krsta nastaviće se 11. maja kada će Crveni krst Zrenjanin obeležiti Nacionalni dan dobrovoljnih davalaca krvi, organizovanjem akcije dobrovoljnog davanja krvi u svojim prostorijama.

Za 13. maj zakazana je sednica Skupštine Crvenog krsta Zrenjanin. Najzaslužnijim volonterima i saradnicima će biti uručena priznanja za aktivnosti u organizaciji. Poseban osvrt će biti dat na ovogodišnju temu obeležavanja Nedelje Crvenog krsta „Svuda za svakoga“.

Stariji volonteri zrenjaninskog Crvenog krsta će 14. maja posetiti Sombor i tamošnji Crveni krst. Tročlana ekipa Omladinske terenske jedinice Crvenog krsta Zrenjanin će istog dana učestvovati na takmičenju „Raid Cross“, koje će u organizaciji Crvenog krsta Vojvodine biti održano u Novom Sadu.

Članovi Omladinske terenske jedinice će tokom nedelje Crvenog krsta prezentovati aktivnosti mladih (prva pomoć i promocija humanih vrednosti) u sesokim školama na području grada Zrenjanina. 

U okviru programa „Briga o starijima“ biće intenzivirani obilasci korisnika starijih sugrađana.

Podeli članak
Tagovi

Dodaj komentar

Klikni da bi ostavio komentar

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

sinovoz