Društvo

ČETVRT VEKA „ZELENOG ZVONA“

ZRENJANIN – Jubilej 25 godina firme „Zeleno zvono“, koja je osnovana 1991. godine kao picerija, galerija i tenis klub, a kasnije prerasla u istoimeni Pozorišni klub, ove godine će se obeležavati na različite načine – najavio je  Branislav Grubački Guta, jedan od osnivača „Zelenog zvona“.

tribina zeleno zvono

– Tu je više od polovine mog života utkano, ne postoji bolji svedok zbivanja u firmi od 1991. godine od mene. To je integralni deo moje ličnosti, tome sam bio potpuno posvećen. Trudićemo se da u narednim mesecima ne budemo patetični, ali ni lažno skromni, već da poređamo činjenice, onakve kakve i jesu. Tražićemo dobar odgovor na pitanja, šta je „Zeleno zvono“ značilo nama, a šta posetiocima, gostima i slučajnim namernicima – kaže Guta.

On napominje da još postoji dilema kako će se jubilej obeležavati.

– Monografija, film i dokumentarni program biće neki od načina obeležavanja jubileja „Zelenog zvona“, ali ima još ideja. Jer, bilo je teško opstati četvrt veka, a ne promeniti osnovni karakter rada – priča Guta.

On je podsetio da su prvi događaji u „Zvonu“ bile tri izložbe, i to Viorela Flore, Radovana Živankića i Duška Kirćanskog, a zatim su sledili koncerti, prvi sa Rambom Amaeusom, pa onda ostali.

– Bilo je tu obilje šarolikih događaja, tu je bio otvoren teniski teren i turnir na kojem je pobedio Relja Dulić, tadašnji prvak Jugoslavije. A prošle godine imali smo Darka Rundeka, pa Nena Belana, „Gobline“, „Atheist Rep“, Amiru Medunjanin… Takvo će biti i obeležavanje jubileja. Sigurno će doći Rambo, koncert će imati i Lajko Feliks, „Ortodoks Kelts“… Rale Milenković je obećao predstavu, a Želimir Žilnik će 50 godina filmskog rada obeležiti kod nas. Očekujemo i promociju knjige „Do poslednjeg daha“ Radeta Šerbedžije – najavio je Guta samo deo planiranih dešavanja.

Jer, bez „Zelenog zvona“ ne bi bilo pokreta „Novi optimizam“, bez toga ni projekta „Vojvodina recommended“, a ni „Nove solidarnosti“, ili akcije „Uključi se – pomozi“ – zaključio je Guta.

Podeli članak

Dodaj komentar

Klikni da bi ostavio komentar

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.