Društvo

Čekaju se izveštaji o šteti

Zamenik gradonačelnika Zrenjanina Saša Santovac obišao je danas radove na ispumpavanju vode iz podruma tri ustanove kulture. On je za portal „Zrenjaninski“ rekao da je na stalnoj vezi sa direktorima Narodnog muzeja, Savremene galerije i Narodnog pozorišta „Toša Jovanović“.

Savremena galerija
Savremena galerija

– Dogovoreno je da svaki direktor sačini, nakon završetka ispumpavanja vode, izveštaj iz svoje ustanove, kako bi Grad izvestio o tome šta se nalazilo u podrumima, da li je ta imovina osigurana, kao i kolika je šteta – rekao je Santovac.

On je dodao da će i nadležne službe zrenjaninskog „Vodovoda“ napraviti svoj izveštaj, nakon kojeg će se znati i tačan uzrok današnjeg incidenta.

Santovac je naveo i da nezvanične informacije pokazuju da poplava nije nanela štetu Narodnom pozorištu i Narodnom muzeju, te da ostaje da se utvrdi kakva je situacija u Savremenoj galeriji.

– Stvarno i objektivno stanje će biti poznato tek nakon zvaničnih izveštaja direktora, ali i stručnih službi. Grad će pružiti podršku ustanovama kulture, a najvažnije je da smo hitno reagovali i izbegli veću štetu, koja je pretila objektima i imovini – istakao je zamenik gradonačelnika Zrenjanina.

Podeli članak

Dodaj komentar

Klikni da bi ostavio komentar

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.