Društvo Vesti Zrenjanin

BUDI HUMAN: Mladi Zrenjaninac Marko Milošev treba našu pomoć

marko milošev
Foto: Privatna arhiva

Mladi odbojkaš Proletera Marko Milošev iz Zrenjanina na korak je do izlečenja i potrebna mu je naša pomoć.

 

Marko je prvi put operisan 24. februara 2015. godine kada je utvrđena dijagnoza St pos excsionem melanomatis reg cruris sin. PH nalaz je ukazao da je reč o malignoj bolesti.

 

Od samog starta Marko Milošev je bio svestan da ga čeka velika borba sa teškom bolešću. Po prirodi je veliki borac i sve ove godine bio je samouveren da će uspeti da pobedi bolest. Za sve to je potrebno da čovek bude psihički pirpremljen i pun pozitivne energije da bi mogao da savlada ovu opaku bolest.

 

Nakon prve operacije rađeni su skeneri, ultra zvukovi i laboratorija i svi nalazi su bili dobri. Kroz ceo proces analize su bile u redu, do pred poslednju operaciju, gde je uočena promena u limfnom čvoru u levoj preponi. Dana 30. jula 2019. godine je učinjena FNA čvora u levom ingviniumu, nalaz citologije ukazuje na sekundarni depozit melanoma. Detektovana je V600 mutacija BRAF gena.

 

Za Markov stepen bolesti jedina opcija bila je lečenje hirurškim putem, pošto nije bilo striktno da moraju da se preduzimaju ozbiljnije mere jer je bolest na vreme otkrivena. Imao je veliku podršku svoje porodice i prijatelja koji su bili non stop uz njega i davali mu snagu da bude sve jači kako bi pobedio.

 

Nakon poslednje operacije, konzilijum je doneo odluku da je potrebno razmotriti mogućnost započinjanja preventivne terapije koja je veoma skupa i ne nalazi se na listi lekova koji se izdaju na teret osnovnog osiguranja RFZO za ovu indikaciju. Reč je o leku OPDIVO koji bi Marko primao dvanaest meseci, na svake četiri nedelje. Reč je o leku koji je jedan on najsavremenijih lekova koji postoje i ima veliku efikasnost, jer mu može pomoći da potpuno neutrališe bolest koja ga je mučila proteklih godina.

 

Kako pomoći Marku Miloševu

 

U akciju prikupljanja novčanih sredstava uključila se i humanitarna fondacija „Budi human“ Aleksandra Šapića.

 

Mladom Zrenjanincu Marku Miloševu možete pomoći na sledeći način:

 

Slanjem SMS poruke: Upišimo 757 i pošaljimo SMS na 3030

 

Uplatom na dinarski račun: 160-6000000006108-58

 

Uplatom na devizni račun:  00-540-0004316.0

IBAN: RS35160005400004316015

SWIFT/BIC: DBDBRSBG

 

Uplatom platnim karticama putem linka:  E-doniraj

 

Uplatom sa vašeg PayPal naloga putem linka: PayPal

 

Podeli članak
sinovoz
FAM