Društvo

BRAVO, LJUDI: Stolar Mile inspirisao građane, Dudaševima stigla pomoć!

stolar mile porodica dudaš
Foto: Stolar Mile

Nije prošlo dugo vremena otkako je Milorad Jurković, poznatiji kao stolar Mile, pozvao javnost da pomogne porodici Dudaš iz Mužlje, a mnogi građani su se odazvali ovom apelu.

 

Podsetimo, radi se o porodici sa četvoro dece, od kojih jedno boluje od cerebralne paralize sa epileptičnim napadima. Dudaševi su podstanari koji bi iz kuće u kojoj trenutno žive trebalo da se isele do marta. Jurković je ukazao da su obolelom Davidu potrebna druga neurološka kolica, jer su ona koja sad koristi mala i pred raspadom. Ovim ljudima, kako je naveo stolar Mile, potrebno je sve, a najviše hrana, sanitarije i sredstva za ličnu higijenu.

 

– Za nepunih nedelju dana nabavljeno je sve! Ovakav odziv građana, iskreno, ni ja nisam očekivao. Nabavili smo brašno, šećer, ulje, lekove, sredstva za ličnu higijenu, šporet… Stižu i frižider i drva. Nabavljena su i potpuno nova hematološka kolica i već smo ih uručili Davidu – saopštio je Jurković.

 

Akcija se i dalje nastavlja

 

Kako je naveo, prvi put kada je došao u posetu Dudaševima, lica članova ove porodice bila su umorna i bleda.

 

– Pričali smo o svemu što im treba i plakali smo od muke. A trebalo je da ih vidite drugi put kada smo došli kod njih i doneli nova kolica Davidu. Tako kako smo mi dočekani, dočekuju se rod i najdraži prijatelji. Oni još ne mogu da veruju šta ih je snašlo. Do juče nisu imali skoro ni za hleb, a ovih dana im je stiglo sve. Ponosan na sebe kada uspešno odradimo jednu ovakvu akciju. Još sam ponosniji na sve vas koji ste se odazvali u tako brzom roku – poručio je Milorad Jurković i zahvalio se svakome ko je učestvovao u akciji.

 

On je izrazio nadu da će Dudaševima uskoro biti obezbeđen i smeštaj. Kako je dodao, akcija se i dalje nastavlja.

 

Podsetimo, Milorad Jurković je postao poznat po tome što besplatno pravi i poklanja stolice – hranilice za decu i nesebično pomaže deci sa problemima u razvoju i porodicama teškog materijalnog stanja.

 

stolar mile porodica dudaš
Foto: Stolar Mile

 

Podeli članak