Društvo Vesti Zrenjanin

Borislav Đokić je otac za primer – besplatno šiša sve korisnike „Naše priče“

borislav đokić

Kada je dan za šišanje, u Dnevnom boravku za mlade sa smetnjama u razvoju „Naša priča“ uzbuđenju nema kraja. Stane se u red i čeka da stigne tata Bora – Borislav Đokić, otac jednog od učenika, da rasprostre svoj frizerski pribor i da počne – ulepšavanje.

 

– Po zanimanju sam frizer, ali je zanimljivo da taj zanat nisam nikada radio u životu. U Tomaševcu, selu gde moja porodica živi, svi me zovu Bora brica, a ja se bavim poljoprivredom – počinje svoju priču za portal zrenjaninski.com humani čovek Borislav Đokić.

 

Na ideju da počne da šiša korisnike „Naše priče“, Bora je došao posle dugog razmišljanja, na koji način da pomogne, odnosno na koji način da se više uključi u svet ovih mladih ljudi. Pogotovo što i Borin i Daliborkin sin pohađa ovaj dnevni boravak.

 

– I onda sam se setio svog zanimanja, ponudio se, i to je naišlo na oduševljenje. Sad već neko vreme redovno šišam decu u „Našoj priči“. Kad stignem, oni stanu u red i, iako im kažem da će svi doći na red, ne odustaju. Ispunjavam im sve želje. Imam strpljenja jer uživam u pričama sa njima. Oni su jedan poseban svet i veliko je zadovoljstvo družiti se sa ovim mladim ljudima – kaže Bora.

 

 

Dan kada dolazi tata Bora je poseban dan

 

– Dan kada dolazi tata Bora, kako ga naši učenici zovu, poseban je dan. Koliko se raduju što će dobiti novu frizuru, toliko se raduju razgovoru. Učenici se njemu poveravaju, dele ljubavne tajne. On sve strpljivo sluša i pravi frizure po želji, čirokane, pletenice, paž, ko šta hoće. To sve traje i po nekoliko sati. Naravno, prvo smo morali da dobijemo saglasnost roditelja – kaže za naš portal Tatjana Paunov, koordinatorka „Naše priče“

 

Mnogi Zrenjaninci se uključuju u život „Naše priče“. Tatjana Paunov ističe odličnu saradnju sa udruženjem žena „Zeleno polje“, Tijanom Vujaklijom, komšijama…

 

– Pomažu nam koliko ko može, ali najbitnije je da svi osetimo da smo dobrodošli i da smo deo zajednice – ističe Paunov.

 

Tata Bora šiša učenike „Naše priče“ otprilike jedanput u dva meseca. Ipak, sad je obećao da će doći uoči novogodišnjih praznika, kako bi svi imali lepe frizure za Novu godinu.

 

– Nekad pomislim da ovo što radim meni znači više nego deci. Oni su stvarno jedan poseban svet koji treba upoznati. Pozvao bih sve koji imaju volje, želje i vremena da se uključe i da postanu deo sveta „Naše priče“ – zaključuje Borislav Đokić.

 

 

Podeli članak
sinovoz
FAM