Društvo YSLAJDER

BITKA ZA ZNANJE: UČE INFORMATIKU UZ POMOĆ MBOT ROBOTA

ZRENJANIN – U Osnovnoj školi “Sonja Marinković” u Zrenjaninu, u okviru programa “Bitka za znanje”, danas je održana obuka za nastavnike u cilju korišćenja mBot robota kao nastavnog alata.

Obuku pohađaju 22 nastavnika iz 18 škola iz Zrenjanina, Žablja, Žitišta, Bečeja, Bele Crkve, Kikinde, Kovačice, Banatskog Novog Sela, Pančeva, Sente, Ade Tornjoša, Jaše Tomić… Po završetku obuke, nastavnicima iz ovih škola biće uručeno po pet mBot robota, koji su donacija za njihovu ustanovu, a uz pomoć kojih će njihovi đaci učiti osnove programiranja i kodiranja.

Koordinator akcije “Bitka za znanje” Nebojša Glišić izjavio je za portal zrenjaninski.com da je akcija posvećena uvođenju novih tehnologija u obrazovanje, konkretno u časove informatike.

– Neki od nastavnika su se već susretali sa robotikom u informatici i tehničkom obrazovanju, i u tom smislu za njih to nije u potpunosti novina. Ali, novina je da taj robot, sa tim komponentama, može da obavlja nove funkcije, zahvaljujući senzorima koji su nadograđeni i koji omogućavaju određene automatizovane procese – objasnio je Glišić.

Akciju “Bitka za znanje” podržalo je Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave, Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija, UNDP Srbija, Centar za kreativno razmišljanje Kliker, agencije FCB Afirma i Fusion Communications, kao i nekoliko desetina društveno odgovornih kompanija.

Podeli članak

Dodaj komentar

Klikni da bi ostavio komentar

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

sinovoz
FAM