Društvo Vesti Zrenjanin

Besplatne kontrole zdravlja u četvrtak na više lokacija u gradu

društvo za borbu protiv šećerne bolesti
Foto: Pixabay

Društvo za borbu protiv šećerne bolesti iz Zrenjanina obeležiće 14. novembar, Svetski dan borbe protiv dijabetesa. Pomenuto Društvo tradicionalno svake godine organizuje besplatne kontrole zdravlja na više lokacija u gradu.

 

Od 8 do 10 časova besplatne kontrole biće organizovane u prostorijama mesnih zajednica na Bagljašu i Zelenom polju. Od 10 do 12 sati akcija će biti sprovedena u supermarketu „Gomex Total“, u naselju Lesnina. Ukoliko bude lepo vreme, građani će moći da prekontrolišu zdravlje i u glavnoj gradskoj ulici, u periodu od 14 do 16 časova.

 

Građanima će biti meren nivo šećera u krvi i krvni pritisak. Popunjavanjem ankete biće procenjivan rizik od dobijanja šećerne bolesti Tip-2. Na osnovu dobijenih rezultata, lekari će davati stručne lekarske savete.

 

U akciji će učestvovati aktivisti Crvenog krsta Zrenjanin i Lions kluba Petrovgrad, kao partneri Društva za borbu protiv šećerne bolesti.

 

Pročitajte još:Trodnevni seminar u Hotelu „Vojvodina“ namenjen mladim naučnicima

 

Društvo za borbu protiv šećerne bolesti u Zrenjaninu najaktivnije u Vojvodini

 

– Kao najaktivnijem i najuspešnijem Društvu za borbu protiv šećerne bolesti u Vojvodini, pripala nam je čast da ove godine budemo domaćini svečanosti povodom 14. novembra, Svetskog dana borbe protiv dijabetesa. Ovu svečanost organizuje Dijabetološki savez Vojvodine i na njoj će biti prisutni predstavnici 15 gradskih i opštinskih društava iz pokrajine. U okviru ovog događaja, od 18 do 19.30 časova će, u Baroknoj sali Gradske kuće, biti održano predavanje na temu „Dijabetes i porodica“, koju je ove godine odredila Međunarodna dijabetološka federacija – navodi potpredsednik Društva za borbu protiv šećerne bolesti Erne Lazar.

 

Predavanje će održati dr Rozalija Kormanjoš Senti iz Savetovališta za dijabetičare, koji se nalazi u Specijalističkoj poliklinici Doma zdravlja u Zrenjaninu. Ispred Barokne sale građani će, takođe, moći besplatno da provere nivo šećerea u krvi i krvi pritisak.

 

– Prevencija i rana dijagnostika šećerne bolesti su naši najvažniji zadaci – zaključuje Erne Lazar.

 

Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

Podeli članak

Dodaj komentar

Klikni da bi ostavio komentar

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

sinovoz