Društvo Vesti Zrenjanin

Banja “Rusanda” dobila najviše sindikalno priznanje

banja rusanda dobitnik priznanja

Savez samostalnih sindikata Srbije (SSSS) dodelio je priznanje “27. april” Specijalnoj bolnici za rehabilitaciju “Rusanda” u Melencima, kao ustanovi koja je značajno doprinela borbi protiv koronavirusa. Najviše sindikalno priznanje Banji “Rusanda” uručeno je povodom 27. aprila, Dana Saveza samostalnih sindikata Srbije.

 

Svečanoj sednici Veća SSSS prisustvovala je ministarka za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Darija Kisić Tepavčević koja je, zajedno sa predsednikom ove sindikalne organizacije Ljubisavom Orbovićem, čestitala v.d. direktora Banje “Rusanda” dr Zorici Ćulibrk na osvojenom priznanju.

 

PROČITAJTE JOŠ: Uskrs u domu porodice Eskić: Dečaci se najviše raduju uskršnjem jutru

 

Specijalna bolnica za rehabilitaciju u Melencima se od 16. novembra prošle godine nalazila u kovid sistemu. Za potrebe zbrinjavanja pacijenata obolelih od koronavirusa osposobljen je osmi paviljon, sa ukupno 60 postelja. U njemu su se nalazili pacijenti koji su prebačeni sa infektivnog odeljenja Opšte bolnice „Đorđe Joanović” u Zrenjaninu.

 

S obzirom na to da su kapaciteti zrenjaninske Opšte bolnice bili u velikoj meri popunjeni, u „Rusandi” je naknadno bilo obezbeđeno i dodatnih 60 postelja u devetom paviljonu. Stoga je ukupan broj postelja u ovom kovid-centru iznosio 120.

 

“Rusanda” nastavlja borbu protiv korone

 

“Naši lekari i medicinski radnici i sada aktivno učestvuju u imunizaciji stanovništva, koja se obavlja u Zrenjaninu. Upravo ova posvećenost borbi protiv virusa korona je razlog zbog kog je naša ustanova dobila ovako visoko priznanje. To nam je ujedno i potvrda da savesno i odgovorno obavljamo naš posao, ali takođe i motiv i obaveza da i u budućnosti nastavimo dosledno da idemo ovim putem”, saopštila je Banja “Rusanda”.

 

Pratite portal zrenjaninski.com i na Instagramu

 

Iz ove ustanove apeluju na građane da čuvaju svoje i zdravlje ljudi oko sebe, kao i da poštuju sve mere koje je propisao Krizni štab.

 

“Tako ćemo zajedno da pomognemo zdravstvenim radnicima koji su poneli najveći teret borbe i da pobedimo koronavirus”, poručuju iz “Rusande”.

 

Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

 

Podeli članak
sinovoz
FAM