Društvo

ASOCIJACIJA NA DOBAR ROŠTILJ: Pljeskavice u „Bjeki“ iste kao i pre dve decenije

ZRENJANIN – Prvi maj – asocijacija roštilj. Dobar roštilj – asocijacija „Bjeko“. Zato smo posetili čuveni zrenjaninski restoran „Bjeko“.

bjeko

Kvalitet i kontinuitet, tako na pitanje šta je recept za „Bjekov“ roštilj, odgovara sadašnji vlasnik ovog ugostiteljskog objekta Vladimir Bjekić.

– Pljeskavicu ili ćevap koje ste pojeli u ovom restoranu 1994. godine možete pojesti i sada, potpuno iste –  dodaje Vladimir. – Moj otac je prvi restoran otvorio u Banatskom Despotovcu 1970. godine, a na ovom mestu, u ulici Nikole Pašića, radimo od 1994. godine. Kakav roštilj smo pravili tada, pravimo ga i sada. Sadašnja kuvarica radi ovde od 1995. a kuvar koji je radio od početka prošle godine je odavde otišao u penziju, dodaje Vlado.

U restoranu „Bjeko“ nema zamrzivača – meso je uvek sveže. Kupuje se samo kod proverenih dobavljača, pre svega kvalitetna junetina. Roštilj se peče na ćumuru.

– Nema mnogo tajni, samo biti pošten prema sebi i prema gostima – ističe Vlado Bjekić.

bjeko

Miloš Bjekić, koji je restoran osnovao, danas je u penziji. Svrati svakoga dana u restoran, a tri puta nedeljno pojede pljeskavicu.

– Nekada je to bilo i svakog dana, a sada tri puta nedeljno. Iako je meso isto kao za ćevape, volim više pljeskavicu, jer u njoj ima luka. Malo je ljuta, uz to kajmak i urnebes salata, šta ćeš lepše – priča za portal „Zrenjaninski“ Miloš Bjekić.

I Vlado dodaje: – To je sada specijalitet kuće, „Bjekova pljeskavica“. Odrastao sam na roštilju, a sada na roštilju raste i moja kćerka. Naravno, „Bjekovom“.

Podeli članak
Tagovi

2 Comments

Klikni da bi ostavio komentar

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

sinovoz
FAM