Društvo

Alžirski vojnici u Zrenjaninu!

Gradonačelnik sa gostima iz Alžira
Gradonačelnik sa gostima iz Alžira

ZRENJANIN – Petorica pripadnika Vojske Alžira, polaznika 58. klase Generalštabnog usavršavanja koju sprovodi beogradska Vojna akademija, posetila su grad Zrenjanin. Osim polaznika iz najveće države u Africi, u gradu na Begeju su, u sklopu obuke u zrenjaninskoj kasarni, boravili i vojnici iz Grčke, Bosne i Hercegovine i Srbije, kao i njihovi nastavnici.

Za njih četrdesetak priređen je prijem u Baroknoj sali Gradske kuće, gde su im domaćini bili gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić i načelnik Srednjobanatskog upravnog okruga Dušan Šijan.

U ime rukovodstva Vojne akademije i Univerziteta odbrane, na dobrodošlici se zahvalio pukovnik Miroslav Talijan, koji je rekao da je Generalštabno usavršavanje organizacijska celina u okviru Škole nacionalne odbrane.

– Ovde smo došli da bismo realizovali jednu operaciju koju uvežbavamo u učionicama, ali i zbog izviđanja u najtežem prostoru, u ravnici – objasnio je Talijan.

Obuka polaznika počela je oktobra 2014. i završava se juna ove godine, a svi koji je prođu biće raspoređeni na visoke i odgovorne pozicije u Vojsci Srbije.

Podeli članak

Dodaj komentar

Klikni da bi ostavio komentar

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

bomist stovarište zrenjanin
sinovoz
FAM