Društvo

Alžirski vojnici u Zrenjaninu!

Gradonačelnik sa gostima iz Alžira
Gradonačelnik sa gostima iz Alžira

ZRENJANIN – Petorica pripadnika Vojske Alžira, polaznika 58. klase Generalštabnog usavršavanja koju sprovodi beogradska Vojna akademija, posetila su grad Zrenjanin. Osim polaznika iz najveće države u Africi, u gradu na Begeju su, u sklopu obuke u zrenjaninskoj kasarni, boravili i vojnici iz Grčke, Bosne i Hercegovine i Srbije, kao i njihovi nastavnici.

Za njih četrdesetak priređen je prijem u Baroknoj sali Gradske kuće, gde su im domaćini bili gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić i načelnik Srednjobanatskog upravnog okruga Dušan Šijan.

U ime rukovodstva Vojne akademije i Univerziteta odbrane, na dobrodošlici se zahvalio pukovnik Miroslav Talijan, koji je rekao da je Generalštabno usavršavanje organizacijska celina u okviru Škole nacionalne odbrane.

– Ovde smo došli da bismo realizovali jednu operaciju koju uvežbavamo u učionicama, ali i zbog izviđanja u najtežem prostoru, u ravnici – objasnio je Talijan.

Obuka polaznika počela je oktobra 2014. i završava se juna ove godine, a svi koji je prođu biće raspoređeni na visoke i odgovorne pozicije u Vojsci Srbije.

Podeli članak

Dodaj komentar

Klikni da bi ostavio komentar

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.