Društvo Vesti Zrenjanin

Aleksa Dragaš, dobri momak iz našeg grada: Bio je neko ko je ulivao nadu u bolje sutra

aleksa dragaš
Foto: Privatna arhiva

Tribina pod nazivom „Aleksa“ biće održana u Kulturnom centru Zrenjanina, u utorak, 19. septembra, sa početkom u 19 časova.

 

Na tribini će govoriti Nikola Milanović iz 138. klase Vojne akademije, Predrag Lekanić, profesor na Vojnoj akademiji, i Igor Micov, profesor istorije u Zrenjaninskoj gimnaziji.

 

PROČITAJTE JOŠ: Uskoro zeleni krovovi na autobuskim stajalištima: Četvoro gimnazijalaca u akciji

 

Moderator je Đorđo Prstojević, urednik tribinskog programa Kulturnog centra Zrenjanina.

 

Tribina je posvećena Aleksi Dragašu, dobrom momku iz našeg grada. U širem kontekstu, bavi se aktuelnim trenucima u našem društvu.

 

Aleksa Dragaš je bio odličan učenik prirodno-matematičkog smera Zrenjaninske gimnazije. Bio je jedan od najboljih pitomaca 138. klase Vojne akademije u Beogradu. Oficir, uspešan sportista i reprezentativac Vojske Srbije u pentatlonu. Plivao je 2017. godine na Adi Ciganliji za časni krst i bio je prvi. Nakon pobede je istakao da mu je čast što je imao priliku da pliva kao predstavnik Vojske Srbije, ujedno i kao tadašnji kadet Vojne akademije.

 

Bio je borac i optimista do poslednjeg dana života.

 

Aleksa Dragaš je, naime, prošle godine izgubio životnu bitku. On je bolovao od raka. Dve godine se borio sa opakom bolešću, a građani su često pozivani da daju krv za njegovo lečenje.

 

Kliknite na ovaj link i zapratite portal zrenjaninski.com i na Instagramu

 

„Aleksa je upravo primer koji tražimo za našu decu kada počinju svoj životni put. Neko ko je ulivao nadu u bolju budućnost svojim iskrenim stavovima o životu, vrednostima koje je beskompromisno branio i zastupao, a to je da se samo marljiv rad, trud i znanje isplate. Pokušaćemo naći odgovore za roditelje, učenike i prosvetne radnike, ko treba da bude primer našoj deci i koje vrednosti su za njih prihvatljive“, poručuju organizatori tribine.

 

Nagrada „Nestor Dimitrijević“ biće dodeljivana najboljim prosvetnim radnicima

 

Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

 

Podeli članak