Društvo Foto dana Vesti Zrenjanin

Agencija za bezbednost saobraćaja poklanjala Zrenjanincima opremu za bicikliste

agencija za bezbednost saobraćaja organizovala akciju u zrenjaninu
Foto: Agencija za bezbednost saobraćaja

Agencija za bezbednost saobraćaja je, u saradnji sa Ministarstvom unutrašnjih poslova i Udruženjem građana „Ulice za bicikliste“, u naselju Bagljaš u Zrenjaninu organizovala akciju posvećenu povećanju bezbednosti biciklista u saobraćaju.

 

„Imajući u vidu statistiku koja pokazuje da na godišnjem nivou u Srbiji život izgubi oko 50 biciklista, dok oko 1.400 bude povređeno, mi sprovodimo različite preventivno-edukativne aktivnosti s ciljem da se te brojke smanje i poveća bezbednost biciklista u saobraćaju“, saopštila je Agencija za bezbednost saobraćaja.

 

PROČITAJTE JOŠ: Na zgradi pozorišta simbolično postavljena spomen tabla posvećena „Zelenom zvonu“

 

Budući da je loša osvetljenost biciklista prepoznata kao glavni faktor koji utiče na nastanak saobraćajnih nezgoda, sa Zrenjanincima se razgovaralo o bezbednom učestvovanju u saobraćaju, o značaju upotrebe zaštitne opreme, kao i o nošenju reflektujuće opreme u uslovima smanjene vidljivosti. Više od 40 biciklista prisustvovalo je ovoj akciji i na poklon od agencije dobilo svetla za bicikl, zvonce, reflektujuće trakice, torbe, prsluke i drugo.

 

Kliknite na ovaj link i zapratite portal zrenjaninski.com i na Instagramu

 

„Ovim aktivnostima ukazujemo, kako na važnost bezbednog učestvovanja u saobraćaju, tako i na značaj i promociju ovog vida prevoza koji doprinosi očuvanju životne sredine“, kažu u agenciji.

 

agencija za bezbednost saobraćaja organizovala akciju u zrenjaninu
Foto: Agencija za bezbednost saobraćaja

 

Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

 

Podeli članak