Akcije Vesti Zrenjanin

Zrenjaninski i Laguna poklanjaju knjigu “Prva damska detektivska agencija”

prva damska detektivska agencija

Informativni portal zrenjaninski.com i izdavačka kuća „Laguna“ ovog vikenda čitaocima poklanjaju knjigu „Prva damska detektivska agencija″ autora Aleksandra Mekola Smita.

 

Da biste učestvovali u nagradnoj igri potrebno je da, ukoliko to već niste učinili, lajkujete Fejsbuk stranicu portala zrenjaninski.com, a zatim da ovaj tekst podelite sa naše Fejsbuk stranice na Vaš Fejsbuk profil, pod opcijom „javno“. Takođe, potrebno je da u komentaru ispod ovog teksta, na našoj Fejsbuk stranici, odgovorite na jedno pitanje. A pitanje glasi: Kako se zove glavna junakinja ovog romana?

 

Imena dva dobitnika objavićemo u ponedeljak, 1. februara, na našoj FEJSBUK STRANICI.

 

Ovo je jedna od najboljih knjiga milenijuma po oceni Times Literary Supplementa. Prodata je u više od osam miliona primeraka.

 

Zavirite u neobičan svet Dragocene Ramocve. Odbegle kćeri. Nestali muževi. Preljubnici. Ako imate probleme i više niko ne može da vam pomogne, obratite se Dragocenoj Ramocve, jedinoj i najboljoj dami detektivu u Bocvani.

 

Njene metode su neuobičajene, maniri nisu baš onakvi kakve bi pokazivala gospođica Marpl, ali je šarmantna, duhovita, intuitivna i puna razumevanja. Naravno, uz nju je i Dž. L. B. Matekoni, vlasnik automehaničarske radnje „Brzi motori Tlokvenga“. I sve će joj to biti preko potrebno kada se odvaži na potragu za nestalim detetom – slučaj zbog kojeg će se naći u veoma čudnim i poprilično opasnim situacijama.

 

Serijal „Prva damska detektivska agencija“ dobio je British Book Awards i nagradu Dager Udruženja pisaca kriminalističkih romana.

 

Mekol Smit je svetsku slavu stekao prvim romanom o detektivki Ramocve

 

Aleksandar Mekol Smit je britanski pisac rođen u Zimbabveu 1948. godine. Sa sedamnaest godina preselio se u Veliku Britaniju gde je na Univerzitetu u Edinburgu završio studije prava, a kasnije i doktorirao. Ubrzo je počeo da predaje na Univerzitetu Kvins u Belfastu i u to vreme se prvi put odvažio da pošalje svoje literarne tekstove (jedan roman za odrasle i jedan za decu) na književni konkurs. Pobedio je u kategoriji dečje književnosti.

 

Od tada je objavio brojne knjige, od stručne literature iz oblasti filozofije, medicinske etike, medicinskog i kriminalnog prava, do knjiga za decu, priča i romana za odrasle.

 

Svetsku slavu stekao je prvim romanom o Mmi Ramocve – „Prva damska detektivska agencija“ 1998. godine. Iz romana je nastao serijal koji do ovog trenutka obuhvata dvadeset i jedan nastavak.

 

Knjigu „Prva damska detektivska agencija“ možete pronaći u svim knjižarama Delfi, Laguninim klubovima čitalaca, online knjižari www.delfi.rs i na sajtu www.laguna.rs

 

Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

 

Podeli članak
sinovoz
FAM