Akcije Vesti Zrenjanin

Portal Zrenjaninski i „Službeni glasnik“ poklanjaju šest knjiga

službeni glasnik

Danas je Svetski dan knjige. Tim povodom, informativni portal zrenjaninski.com i „Službeni glasnik“ poklanjaju našim čitaocima šest knjiga koje je objavila ova izdavačka kuća. Poklanjamo po dva primerka sledećih knjiga: „Bizarne priče“, „Mala knjiga o Japanu“ i „Priče o velikim knjigama“. Ujedno, „Službeni glasnik“ svima preporučuje da pročitaju ove knjige.

 

Da biste učestvovali u nagradnoj igri potrebno je da, ukoliko to već niste učinili, lajkujete Fejsbuk stranicu portala zrenjaninski.com, a zatim da ovaj tekst podelite sa naše Fejsbuk stranice na Vaš Fejsbuk profil, pod opcijom „javno“. Takođe, potrebno je da u komentaru ispod ovog teksta, na našoj Fejsbuk stranici, napišete naziv knjige koju želite da dobijete. Možete navesti jednu, dve ili sve tri knjige.

 

Imena šest dobitnika objavićemo u petak, 24. aprila, na našoj FEJSBUK STRANICI. Knjige će dobitnicima biti poslate na kućne adrese.

 

BIZARNE PRIČE

Olga Tokarčuk

 

Poslednje objavljeno delo dobitnice Nobelove nagrade za 2018, zbirka od deset pripovedaka, čiji je zajednički imenitelj fascinacija čudnovatošću koja se obično dovodi u vezu s rubnim prostorima i liminalnim stanjima. Kao i u svojim prethodnim knjigama, Tokarčuk nam postavlja pitanja koja nas izbacuju iz komfora, podseća nas na to da se svet čoveku migolji, izmiče mu, da sve manje imamo kontrole nad svojim postignućima, da se u današnjim društvima demokratija neopazice pretvara u diktaturu, i da su uloge koje preuzimamo na sebe poluge socijalnih konstrukata. Dobro poznate stare hrišćanske ideje iznosi u novom ruhu, a rekonstituisanu čovekovu vezu s prirodom nudi u transhumanističkoj viziji dragovoljnog oživotinjavanja. Ovo nisu samo priče o kloniranju, usamljenosti i nemogućnosti da shvatimo sebe i svoj položaj u utvrđenim društvenim ulogama; svaka priča je po jedna iščašena vizura koja podstiče potrebu da damo svetu nekakav smisao u metafizičkom ustrojstvu.

 

MALA KNJIGA O JAPANU

Kristin Barli

 

Koja je bila uloga gejši? Odakle potiče umetnost bonsaija? Kada su se pojavili prvi drvorezi? Šta simboliše bambus? Kakvo je poreklo kimona? Kako se pozdravlja u Japanu? Od čega se sastoji ikebana? Ko je uspostavio čajnu ceremoniju? Koja su to popularna japanska jela? Zašto Japanci obožavaju planinu Fudži? Ovaj prekrasni mali album, koji će očarati sve zaljubljenike u Daleki istok, prikazuje običaje, sujeverja i velike ceremonije Zemlje izlazećeg sunca.

 

PRIČE O VELIKIM KNJIGAMA (za decu)

Tereza Bonđorno

 

Knjiga sadrži šezdeset prepričanih knjiga, koje spadaju među najlepše koje se mogu naći. Neverovatna putovanja, uzbudljive avanture i munjeviti susreti, u vrtešci priča beskrajnoj kao život.

 

Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

 

Podeli članak
sinovoz
FAM