Akcije Vesti Zrenjanin

Portal Zrenjaninski i Laguna poklanjaju roman “Matična knjiga”

Informativni portal zrenjaninski.com i izdavačka kuća „Laguna“ ovog vikenda čitaocima poklanjaju knjigu „Matična knjiga″ autora Draška Miletića.

 

Da biste učestvovali u nagradnoj igri potrebno je da, ukoliko to već niste učinili, lajkujete Fejsbuk stranicu portala zrenjaninski.com, a zatim da ovaj tekst podelite sa naše Fejsbuk stranice na Vaš Fejsbuk profil, pod opcijom „javno“. Takođe, potrebno je da u komentaru ispod ovog teksta, na našoj Fejsbuk stranici, odgovorite na jedno pitanje. A pitanje glasi: U kom gradu je rođen Draško Miletić?

 

Nagradnu igru organizujemo i na našem Instagram profilu.

 

Imena dva dobitnika (po jednog na Fejsbuku i Instagramu) objavićemo u ponedeljak, 22. februara.

 

“Matična knjiga” je lirski roman

 

Svaki soliter krije mnogo tajni. Nevidljive niti povezuju brojne stanovnike jednog beogradskog solitera i jednog pisca, predstavnika građanske srednje klase koji pokušava da opstane u surovom svetu u kome se ne snalazi. A ne snalaze se ni stanari koji preživljavaju držeći se čvrsto za svoje korene, uspomene i svakodnevne sitnice.

 

„Matična knjiga“ je slojevita, jedinstvena i beskompromisna hronika zemlje u kojoj su oduvek postojale dve pravde. To je priča o intelektualcu koji se bori sa svakodnevicom koja je često surova i koju često ne uspeva da razume. Njegova priča prepliće se sa pričama o ljudima koji nastanjuju jedan soliter na Vračaru. Priča se prostire na vremenskoj ravni od jednog veka.

 

Ovo je lirski roman sa autobiografskim primesama, antiratni vapaj samog autora, koji će razumeti kako njegova generacija tako i svi čitaoci koji su dovoljno empatični i emotivni.

 

Draško Miletić je rođen 6. februara 1963. u Kotoru. Diplomirao je na Beogradskom univerzitetu. Radio je kao novinar petnaest godina (Radio Beograd, B92, ART TV). Bio je urednik književnog časopisa URB, koji je izlazio od 2003. do 2007. godine. Tokom tri godine u Centru za stvaralaštvo mladih vodio je književnu radionicu. Sa književnicima iz regiona (BIH, Hrvatska) 2008. godine učestvovao je na užičkom književnom susretu “Na pola puta”. Bio je član Beogradskog kruga. Govori engleski i francuski jezik. Živi i radi u Beogradu. Oženjen je i otac je dvoje dece.

 

Roman „Matična knjiga“ možete pronaći u svim knjižarama Delfi, Laguninim klubovima čitalaca, online knjižari www.delfi.rs i na sajtu www.laguna.rs

 

Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

 

Podeli članak
sinovoz
FAM