Akcije Vesti Zrenjanin

Portal Zrenjaninski i Laguna poklanjaju knjigu “Zatočenici geografije”

zatočenici geografije

Informativni portal zrenjaninski.com i izdavačka kuća „Laguna“ ovog vikenda čitaocima poklanjaju knjigu „Zatočenici geografije“.

 

Da biste učestvovali u nagradnoj igri potrebno je da, ukoliko to već niste učinili, lajkujete Fejsbuk stranicu portala zrenjaninski.com, a zatim da ovaj tekst podelite sa naše Fejsbuk stranice na Vaš Fejsbuk profil, pod opcijom „javno“. Takođe, potrebno je da u komentaru ispod ovog teksta, na našoj Fejsbuk stranici, odgovorite na pitanje: „Ko je autor ove knjige?“.

 

Imena dva dobitnika objavićemo u ponedeljak, 7. oktobra, na našoj FEJSBUK STRANICI.

 

Autor knjige je Tim Maršal, višestruko nagrađivani novinar, analitičar i politički izveštač. U knjizi čiji je autor predstavljeno je deset mapa koje vam govore sve što treba da znate o globalnoj politici.

 

U jednoj od najboljih knjiga o geopolitici novinar Tim Maršal ispituje Rusiju, Kinu, Sjedinjene Američke Države, Zapadnu Evropu, Afriku, Bliski istok, Indiju i Pakistan, Koreju i Japan, Latinsku Ameriku, Arktik – klimu, mora, planine, reke, pustinje i granice – da bi nam obezbedio kontekst koji nam često nedostaje da bismo razumeli šta se događa u svetu. Objašnjava kako prirodne karakteristike ovih zemalja utiču na njihovu snagu i slabosti i na odluke koje donose njihovi lideri.

 

Maršal daje pregled složenih geopolitičkih strategija koje oblikuju svet. Zašto je Putin toliko opsednut Krimom? Zašto su SAD bile predodređene da postanu svetska supersila? Zašto se kineski uticaj i dalje širi? Zašto Evropa nikada neće biti ujedinjena? Odgovore nudi geografija.

 

„U svetu koji je sve složeniji, haotičniji i povezaniji, “Zatočenici geografije” su sažet i koristan uvod u geopolitiku“ (Newsweek) i kritički osvrt na jedan od odlučujućih faktora u svetskim poslovima.

 

Knjigu „Zatočenici geografije“ možete pronaći u svim knjižarama Delfi, Laguninim klubovima čitalaca, online knjižari www.delfi.rs i na sajtu www.laguna.rs

 

Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

 

Podeli članak
sinovoz
FAM