Akcije Vesti Zrenjanin

Portal Zrenjaninski i Laguna poklanjaju knjigu “Post skriptum”

post skriptum

Informativni portal zrenjaninski.com i izdavačka kuća „Laguna“ ovog vikenda čitaocima poklanjaju knjigu „Post skriptum″ autorke Sesilije Ahern.

 

Da biste učestvovali u nagradnoj igri potrebno je da, ukoliko to već niste učinili, lajkujete Fejsbuk stranicu portala zrenjaninski.com, a zatim da ovaj tekst podelite sa naše Fejsbuk stranice na Vaš Fejsbuk profil, pod opcijom „javno“. Takođe, potrebno je da u komentaru ispod ovog teksta, na našoj Fejsbuk stranici, odgovorite na jedno pitanje. A pitanje glasi: „Kako se zove glavna junakinja ovog romana“.

 

Imena dva dobitnika objavićemo u ponedeljak, 2. novembra, na našoj FEJSBUK STRANICI.

 

“Post skriptum” je nastavak bestselera “P. S. Volim te”

 

Ponekad nam i nesreća donosi darove.

 

Sedam godina je prošlo otkako je Džeri umro, šest godina otkako je Holi pročitala poslednje pismo potpisano sa P. S. Volim te…

 

Holi ima novi posao i novu ljubav. Prebolela je muževljevu preranu smrt i spremna je za novo poglavlje u životu. Međutim, grupa pacijenata u terminalnoj fazi bolesti čula je za pisma koja joj je Džeri ostavio i moli je da im pomogne da osmisle pisma za svoje voljene jer im nije ostalo mnogo vremena. Holi nije spremna za novo suočavanje sa smrću, iz čijih se kandži patnje jedva izvukla. Ali Džeri nastavlja da je navodi iz drugog sveta i time se vraća u njen život kad ga najmanje očekuje.

 

Njena porodica, šašava kao i uvek, nije zadovoljna što Holi dozvoljava aveti da utiče na njene odluke. A njenom novom momku Gejbrijelu se to još manje sviđa. Holi će morati da dobro razmisli šta je važnije: voljeni duh iz prošlosti ili čovek od krvi i mesa iz sadašnjosti? Mora li da ostane bez Gejbrijela kako bi pronašla sebe? Pokušava li Džeri i iz groba da je nauči nečemu važnom o ljubavi i možda je upozori pre nego što pogreši?

 

„Ne počinjite s čitanjem bez papirnih maramica pri ruci. Ovo je divna, dirljiva knjiga koja budi bujicu nežnih, toplih osećanja.“ Booklist

 

Ko je Sesilija Ahern

 

Pre nego što se u potpunosti posvetila pisanju, Sesilija Ahern (1981) završila je studije žurnalistike u Dablinu.

 

Svoj prvi roman, “P.S. I Love You”, napisala je u dvadeset i prvoj godini, postigavši neverovatan uspeh – u rodnoj Irskoj roman je 2004. godine proglašen najprodavanijim debitantskim romanom, dok se u zemljama širom Evrope više nedelja zadržavao na listama najprodavanijih knjiga. Iste godine pojavio se roman “Na kraju duge”, objavljen u izdanju Lagune, koji je takođe postao međunarodni bestseler. Njen treći roman, “If You Could See Me Now”, objavljen je 2005. godine, a 2007. godine i njen četvrti roman “A Place Called Here”. Ovi romani doneli su joj nekoliko nominacija za prestižne književne nagrade (British Book Awards, IMPAC), kao i nagrade Irish Post Award for Literature i Corine Award (2005. godine za roman “Na kraju duge”).

 

Pored romana, Sesilija Ahern piše i kratke priče koje je objavila u brojnim antologijama savremene proze.

 

Knjigu „Post skriptum“ možete pronaći u svim knjižarama Delfi, Laguninim klubovima čitalaca, online knjižari www.delfi.rs i na sajtu www.laguna.rs

 

Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

 

Podeli članak
sinovoz
FAM