Akcije Vesti Zrenjanin

Portal Zrenjaninski i Laguna poklanjaju knjigu “Kontraendorfin”

kontraendorfin

Informativni portal zrenjaninski.com i izdavačka kuća „Laguna“ ovog vikenda čitaocima poklanjaju knjigu „Kontraendorfin″ autora Svetislava Basare.

 

Da biste učestvovali u nagradnoj igri potrebno je da, ukoliko to već niste učinili, lajkujete Fejsbuk stranicu portala zrenjaninski.com, a zatim da ovaj tekst podelite sa naše Fejsbuk stranice na Vaš Fejsbuk profil, pod opcijom „javno“. Takođe, potrebno je da u komentaru ispod ovog teksta, na našoj Fejsbuk stranici, odgovorite na jedno pitanje. A pitanje glasi: Koju nagradu je Svetislav Basara dobio za roman Kontraendorfin?

 

Nagradnu igru organizujemo i na našem Instagram profilu.

 

Imena dva dobitnika (po jednog na Fejsbuku i Instagramu) objavićemo u ponedeljak, 8. marta.

 

Svetislav Basara je dobitnik Ninove nagrade za 2020. za roman “Kontraendorfin”

 

Ovo je vrhunac Basarinog opusa o demontiranju srpskih mitova. Detronizacija nacionalnih veličina i bardova, od Andrića do Đilasa, razobličavanje tobožnjih istorijskih i biografskih kontroverzi, kod njega je uvek u službi izvrgavanja ruglu pogubnog srpskog mentaliteta, ideoloških zanosa i nacionalne megalomanije njegovih nosilaca, čije je samouništavajuće razmere u literarnoj formi uzdigao do groteske i ubojite, bespoštedne satire.

 

Neiscrpan humor i hiperbola glavna su piščeva oružja i u ovom romanu, svojevrsnom nastavku “Andrićeve lestvice užasa”.

 

Nesumnjivo najbolji i najubojitiji u vencu Basarinih romana koje otvara “Početak bune protiv dahija” i koji tematizuju maligne i neuralgične tačke novije srpske istorije, kulture i politike.

 

Svetislav Basara (1953, Bajina Bašta), romansijer, pripovedač i dramski pisac. Autor je više od dvadeset knjiga – romana, zbirki pripovedaka, drama i eseja. Dobitnik je mnogih srpskih i međunarodnih književnih nagrada. Bio je ambasador Srbije na Kipru 2001–2005. godine.

 

Knjigu “Kontraendorfin” možete pronaći u svim knjižarama Delfi, Laguninim klubovima čitalaca, online knjižari www.delfi.rs i na sajtu www.laguna.rs

 

Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

 

Podeli članak
sinovoz
FAM