Akcije Vesti Zrenjanin

Portal Zrenjaninski i Laguna poklanjaju knjigu “Ja to tamo pevam”

ja to tamo pevam

Informativni portal zrenjaninski.com i izdavačka kuća „Laguna“ ovog vikenda čitaocima poklanjaju knjigu „Ja to tamo pevam″ autora Dušana Kovačevića.

 

Da biste učestvovali u nagradnoj igri potrebno je da, ukoliko to već niste učinili, lajkujete Fejsbuk stranicu portala zrenjaninski.com, a zatim da ovaj tekst podelite sa naše Fejsbuk stranice na Vaš Fejsbuk profil, pod opcijom „javno“. Takođe, potrebno je da u komentaru ispod ovog teksta, na našoj Fejsbuk stranici, odgovorite na jedno pitanje. A pitanje glasi: “Nabrojte bar dva filma koja su snimljena po delima Dušana Kovačevića?

 

Imena dva dobitnika objavićemo u ponedeljak, 25. januara, na našoj FEJSBUK STRANICI.

 

“Ja to tamo pevam” je svojevrsna pesnička autobiografija

 

Ova svojevrsna pesnička autobiografija Dušana Kovačevića ne sadrži samo pesme, koje će mnogi prepoznati iz njegovih drama, predstava i filmova. Ona sadrži i komentare, zapise, pa i čitave priče koje se oko tih pesama pletu. Autor sa čitaocima deli svoje uspomene na okolnosti pod kojim su te pesme nastale. Istovremeno ih upoznaje sa njihovim interpretatorima – glumcima, pevačima, kantautorima – u vreme kada su se pripremale za izvođenje.

 

Podeljena u četiri „ciklusa“ (Ko to tamo peva, Dvanaest pesama za dvanaest meseci, Nije loše biti čovek, Iz porodičnog albuma), ova zbirka pesničkih slika (koju je izuzetno duhovito ilustrovao Goran Ratković) podsetiće ljubitelje Kovačevićevih oporo-humornih i ponekad fantastičnih komada na opsesije i naravi njegovih junaka, kao i na vreme i prilike kada su Kovačevićevi komadi i pesme u njima nastajali.

 

Dušan Kovačević je najznačajniji savremeni srpski dramski pisac, uz to i romansijer, scenarista, pozorišni i filmski reditelj.

 

Po njegovom scenariju snimljeni su, između ostalog, filmovi “Ko to tamo peva”, “Maratonci trče počasni krug”, “Balkanski špijun”, “Sabirni centar”, “Underground”, “Profesionalac”…

 

Knjigu „Ja to tamo pevam“ možete pronaći u svim knjižarama Delfi, Laguninim klubovima čitalaca, online knjižari www.delfi.rs i na sajtu www.laguna.rs

 

Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

 

Podeli članak
sinovoz
FAM