Akcije Vesti Zrenjanin

Portal Zrenjaninski i Laguna poklanjaju knjigu „Hej, nisam ti to pričala“

hej nisam ti to pričala

Informativni portal zrenjaninski.com i izdavačka kuća „Laguna“ ovog vikenda čitaocima poklanjaju knjigu „Hej, nisam ti to pričala“ autora Mome Kapora.

 

Da biste učestvovali u nagradnoj igri potrebno je da, ukoliko to već niste učinili, lajkujete Fejsbuk stranicu portala zrenjaninski.com, a zatim da ovaj tekst podelite sa naše Fejsbuk stranice na Vaš Fejsbuk profil, pod opcijom „javno“. Takođe, potrebno je da u komentaru ispod ovog teksta, na našoj Fejsbuk stranici, odgovorite na pitanje: „Hej. nisam ti to pričala je nastavak koje kultne knjige Mome Kapora?“.

 

Imena dva dobitnika objavićemo u ponedeljak, 29. jula, na našoj FEJSBUK STRANICI.

 

Kapor nas uči da pronalazimo lepotu u malim stvarima

 

„Hej, nisam ti to pričala“ je nastavak kultne knjige Mome Kapora „Beleške jedne Ane“.

 

Iako su se između ove dve knjige pojavili „I druge priče“ i „Foliranti“, autor je osetio potrebu da dopuni hroniku o tinejdžerki Ani sa novih sedamnaest poglavlja koja su sada, u ovom ponovljenom izdanju, pred nama.

 

Kada danas, sa vremenskom distancom, čitamo ove tekstove, svesni smo njihove savremenosti. Svesni smo i činjenice da govore o nekim suštinskim, životnim pitanjima koja nas se i dalje tiču.

 

Kroz usta svoje prividno naivne junakinje Kapor kritikuje tadašnje društvo koje, u nekim aspektima, i dalje prepoznajemo. U isto vreme nas i uči da pronalazimo lepotu u malim stvarima i da budemo svesni neponovljivosti svakog trenutka koji živimo.

 

Ana ne priznaje autoritete i ne živi po pravilima. Ona ne prati modu već je stvara, podsmeva se lažnim vrednostima i na duhovit način kritikuje tadašnji sistem. Ona je nežna, nostalgična, radoznala, ponekad naivna, ali u isto vreme suštinski mudra. Ona nas podseća da je važno iskoristiti svaki, neponovljivi dan. Mada je prošlo gotovo četrdeset godina od prvog izdanja ove knjige, glavna junakinja umnogome liči i na današnje Beograđanke. Ipak, jedno je sigurno. Ana najviše liči na svog autora. Iako to nikada nije priznao, Momo Kapor je mirno mogao da kaže – „Ana, to sam ja!“

 

Knjigu „Hej, nisam ti to pričala“ možete pronaći u svim knjižarama Delfi, Laguninim klubovima čitalaca, online knjižari www.delfi.rs i na sajtu www.laguna.rs

 

Knjižara „Laguna“ nalazi se u Aviv Parku Zrenjanin.

 

Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

 

Podeli članak

4 Comments

Klikni da bi ostavio komentar

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

sinovoz
FAM