Akcije Vesti Zrenjanin

Portal Zrenjaninski i Laguna poklanjaju knjigu “Dukat za Lađara”

dukat za lađara

Informativni portal zrenjaninski.com i izdavačka kuća „Laguna“ ovog vikenda čitaocima poklanjaju knjigu „Dukat za Lađara″ autora Dejana Stojiljkovića.

 

Da biste učestvovali u nagradnoj igri potrebno je da, ukoliko to već niste učinili, lajkujete Fejsbuk stranicu portala zrenjaninski.com, a zatim da ovaj tekst podelite sa naše Fejsbuk stranice na Vaš Fejsbuk profil, pod opcijom „javno“. Takođe, potrebno je da u komentaru ispod ovog teksta, na našoj Fejsbuk stranici, odgovorite na jedno pitanje. A pitanje glasi: „Dukat za Lađara je nastavak kog romana“.

 

Imena dva dobitnika objavićemo u ponedeljak, 23. novembra, na našoj FEJSBUK STRANICI.

 

“Dukat za Lađara” je nastavak romana “Olujni bedem”

 

Nakon bitke na Pločniku, u kojoj je srpska vojska nanela težak poraz Osmanlijama, krajiški vojvoda Ivan Kosančić, koji je u toj bici ranjen, povlači se na svoje imanje. Svestan da sledi tek kratkotrajno primirje i da se senka neizbežnog rata nadvila nad srpskom kneževinom, vojvoda kosanički odlučuje da dovede u red svoj posed pre nego ga knez Lazar pozove u novi rat.

 

Jedne večeri do njega dolazi zao glas iz sela. Đurđija, smerna i lepa devojka prema kojoj je Kosančić gajio posebnu naklonost, oduzela je sebi život. To među sebre i gospodu unosi nemir koji prerasta u sujeverni strah. Naročito kada posedom krenu da kolaju priče kako se Đurđija vratila iz mrtvih.

 

Rešen da stane na put strahu i praznoverju, iako sa još nezalečenim ranama na telu i duši, Kosančić se suprotstavlja sopstvenom narodu i čoveku koji ga predvodi – fanatičnom svešteniku ocu Milutinu. Međutim, tragajući za razlogom Đurđijinog samoubistva Kosančić shvata da se iza svega krije i dugo skrivana istina.

 

“Dukat za Lađara” je svojevrsni nastavak romana “Olujni bedem” i predstavlja pripovedni most između te knjige i romana “Učitelj mačevanja”, koji je sledeći u planiranom petoknjižju.

 

Dejan Stojiljković (Niš, 1976) je prozni i dramski pisac, filmski i strip scenarista. Jedan je od scenarista TV serije “Senke nad Balkanom” i jedan od najčitanijih savremenih srpskih pisaca.

 

Knjigu „Dukat za Lađara“ možete pronaći u svim knjižarama Delfi, Laguninim klubovima čitalaca, online knjižari www.delfi.rs i na sajtu www.laguna.rs

 

Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

 

Podeli članak
sinovoz
FAM