Akcije Vesti Zrenjanin

Portal Zrenjaninski i Laguna poklanjaju knjigu “Dnevnik besne domaćice”

dnevnik besne domaćice

Informativni portal zrenjaninski.com i izdavačka kuća „Laguna“ ovog vikenda čitaocima poklanjaju knjigu „Dnevnik besne domaćice″ autorke Sju Kofman.

 

Da biste učestvovali u nagradnoj igri potrebno je da, ukoliko to već niste učinili, lajkujete Fejsbuk stranicu portala zrenjaninski.com, a zatim da ovaj tekst podelite sa naše Fejsbuk stranice na Vaš Fejsbuk profil, pod opcijom „javno“. Takođe, potrebno je da u komentaru ispod ovog teksta, na našoj Fejsbuk stranici, odgovorite na jedno pitanje. A pitanje glasi: „Kako se zove glavna junakinja ovog romana“.

 

Imena dva dobitnika objavićemo u ponedeljak, 26. oktobra, na našoj FEJSBUK STRANICI.

 

Sjajan humor u romanu “Dnevnik besne domaćice”

 

Betina Bolzer je obrazovana domaćica iz više srednje klase. Ona živi na Zapadnom Menhetnu s dve ćerke, sluškinjom, psom i mužem. Njen muž Džonatan Bolzer, liberalni demokrata koji po svaku cenu želi što bolji položaj u društvu, primećuje da je Tina u poslednje vreme prilično odsutna i ubeđuje je da potraži pomoć psihijatra.

 

Kad i sama posumnja da polako ludi, ona počinje da piše tajni dnevnik kao vid terapije i pribežišta. Pišući o sebi, o mnogobrojnim strahovima (strahu od železnice, automobila, mostova, tunela, visine, dubine, napuštenih parkova, gužve, zubara, pčela, pauka, dlakavih moljaca, velikih talasa…) i o svojim najbližima, ona pokušava da osmisli svoj jednoličan život. Njena iskrena zapažanja ohrabriće je da se upusti u nove izazove. Uključujući i vanbračnu romansu.

 

Sjajan humor i suptilna kritika američkog potrošačkog društva u romanu “Dnevnik besne domaćice” podjednako su aktuelni i ubedljivi kao i 1967, kad je roman prvi put objavljen.

 

Sju Kofman (Long Ajlend, Njujork, 1926 – Menhetn, Njujork, 1977) počela je da piše još tokom studija, a njeni radovi objavljivani su u brojnim časopisima. Roman s kojim se proslavila, “Dnevnik besne domaćice”, bio je njen treći roman, a po njemu je 1970. snimljen i kultni film sa Keri Snodgres u glavnoj ulozi. Nakon duge i teške bolesti Sju Kofman je umrla u pedesetoj godini. U njenu čast se od 1980. godine za prvi roman dodeljuje književna nagrada koja nosi njeno ime.

 

Knjigu „Dnevnik besne domaćice“ možete pronaći u svim knjižarama Delfi, Laguninim klubovima čitalaca, online knjižari www.delfi.rs i na sajtu www.laguna.rs

 

Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

 

Podeli članak
sinovoz
FAM