Akcije YTOP

OVOG VIKENDA POKLANJAMO KNJIGU “GVOZDENI ISPIT”

Informativni portal zrenjaninski.com i izdavačka kuća “Laguna” ovog vikenda čitaocima poklanjaju “Gvozdeni ispit”, prvu knjigu u bestseler tinejdž serijalu “Magisterijum”.

Da biste učestvovali u nagradnoj igri potrebno je da, ukoliko to već niste učinili, lajkujete Fejsbuk stranicu portala zrenjaninski.com, a zatim da ovaj tekst podelite sa naše na vašu Fejsbuk stranicu, pod opcijom “javno”.

Ime jednog dobitnika objavićemo u ponedeljak na našoj Fejsbuk stranici.

Kaluma Hanta čitavog života otac upozorava da se drži podalje od magije jer je već zbog nje izgubio majku. Ako uđe na Magisterijum, to će sigurno za njega predstavljati smrtnu opasnost. Dvanaestogodišnji Kalum zato daje sve od sebe da ne uspe, ali – omanuo je u planiranom neuspehu!

Sada ga čeka Magisterijum, jezivija verzija Hogvortsa, podzemna magijska škola sa lavirintima, tajnovitim pećinama, čudnim rekama i još čudnijim bićima. Iako beži od magije koja mu teče venama, Kalum postaje učenik koga će, zajedno sa još dvoje novajlija, u prvoj “gvozdenoj godini” studija podučavati neprikosnoveni meštar Rufus.

Gvozdeni ispit je počeo, ali najveća iskušenja tek dolaze, jer magovi nisu ono što se čini da jesu. Magija kojoj ga uče opasna je. Kalum mora da ode odatle što pre.

Zapanjujuća i jezivo napeta priča o mračnim silama koje menjaju materiju i avantura koja magijom reči vodi čitaoca u ono nepoznato.

Ako ste ljubitelji magijske fantastike, onda je ovo prava knjiga za vas. Podseća na Harija Potera, ali Kalum Hant ne želi magiju i ne može nikom da veruje, čak ni roditeljima, i Magisterijum nije ni nalik na Hogvorts.

“Slojevito ispitivanje dobra i zla, ali i odanosti prijatelja.” Kirkus Reviews

Autorke knjige, Holi Blek i Kasandra Kler, upoznale su se pre više od deset godina, na Holinom prvom potpisivanju knjiga. Od tada su dobre prijateljice, a vezala ih je između ostalog i zajednička ljubav prema fantastici. Rešile su da se udruže i da napišu “Magisterijum”, svoju priču o herojima i zlikovcima, dobru i zlu, o junacima odabranim za velika dela, sviđalo se to vama ili ne. Ova knjiga im je prva zajednička saradnja.

Knjigu “Gvozdeni ispit” možete pronaći u svim knjižarama Delfi, Laguninim klubovima čitalaca, online knjižari www.delfi.rs i na sajtu www.laguna.rs

Knjižara “Laguna” nalazi se u Aviv Parku Zrenjanin.

Podeli članak
sinovoz
FAM