Jump to the website Jump to the website
audiovox

BEOGRAD – Na beogradskom jubilarnom 40. Sajmu turizma i ove godine promovisana je ponuda grada Zrenjanina, na štandu zrenjaninske Turističke organizacije, na kojem su izlagači bili Hotel “Vojvodina”, Banja “Rusanda”, “Mlekoprodukt”, pčelar Miladin Milosavljević i drugi. Gost zrenjaninskog štanda bio je i ataše francuske ambasade Žan Pjer Gaston.

 

zrenjanin na sajmu turizma

 

Zrenjanin je, po rečima voditeljke sajamske prezentacije Aleksandre Kandić, najveći grad srpskog dela Banata i njegov politički, privredni, kulturni i sportski centar. To je grad sa tradicijon dugom sedam vekova, u kojem, uz 22 naselja, živi dvadesetak nacionalnosti, što ga čini multikulturalnom sredinom sa međunacionalnom tolerancijom.

 

– Dolazeći u Zrenjanin dolazite u grad kulture, umetnosti, sporta, grad mostova, grad mladih i snažnog privrednog zamaha, prepoznatljiv po horovima svetskog renomea, sportskim imenima poput Dejana Bodiroge, Snežane Perić, braće Grbić, Ivana Lenđera, Ivane Španović, Maje Ognjenović… – naglasila je Kandićeva, podsećajući da se grad prepoznaje i po manifestacijama kao što su “Dani piva”, “Banatske vredne ruke”, Festival folklora “Lala”…

 

čedomir janjić

 

Okupljenima se obratio i gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić, koji je u pratnji saradnika posetio sajamski štand grada na Begeju.

 

– Veliko je zadovoljstvo što i ove godine imam priliku da vas pozdravim na štandu Turističke organizacije Zrenjanin. Naš grad, pored velikih infrastukturnih radova, puno ulaže u turističku promociju grada i privlačenje turista, iz zemlje i stranih zemalja. Mnogo toga uradili smo da ulepšamo naš grad, imamo niz zanimljivih manifestacija a imamo ambiciozan plan i za ovu godinu. Ono što je već brend našeg grada su “Dani piva”, manifestacija koju poseti pola miliona gostiju, a ove godine unećemo i neke novine, biće atraktivnih izvođača i svi koji dođu u naš grad neće se pokajati. Zrenjanin je lep grad, Zrenjaninci su vredni ljudi, očekujemo vas i dobro došli u Zrenjanin – rekao je gradonačelnik Čedomir Janjić, na sajamskoj prezentaciji turističke ponude grada Zrenjanina.

 

sajam turizma

 

Na promotivnom skupu prisutnima se obratila i Miroslava Najdanovski, proslavljena srpska reprezentativka u plivanju.

 

– Srećna sam što prisustvujem divnoj prezentaciji moga grada. Velika mi je čast da sam pozvana da i ja učestvujem u ovoj priči. Pozivam sve da posete naš Zrenjanin, to je divna sredina. Gde god da sam živela volela sam da se vratim u svoj grad, nadam se da ćete i vi doći u Zrenjanin, na “Dane piva” koji su na neki način obeležje našeg grada – poručila je Miroslava Najdanovski.

 

sajam turizma


valor-v
pangas

FOTO DANA

gomex
valor
persu
gsigma
gsigma
bioelektrik
pangas
zlatara malisa

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*