Žiteljima Bagljaša najviše smetaju divlje deponije i buka

bagljaš

Udruženje Zrenjaninski socijalni forum (ZSF) organizovalo je sastanak stanovnika Bagljaša na temu rada komunalne policije i problema sa kojima su suočeni.

 

„Cilj ovog skupa je bio da se građani bolje upoznaju sa poslovima komunalne policije, kao i da se nadležni u ovoj oblasti obaveste o primedbama i predlozima građana. Sastanku je prisustvovao i aktivno učestvovao, načelnik Komunalne policije u Zrenjaninu Igor Virijević. On je kao ozbiljan problem istakao da u Gradu Zrenjaninu ima samo četrnaest komunalnih policajaca, a trebalo bi ih trideset. Sa tako malim brojem ljudi ova institucija treba da se stara o održavanju komunalnog reda u gradu i još dvadeset sela, što je teško izvodljivo“, navodi se u saopštenju udruženja Zrenjaninski socijalni forum, u kojem se javnost obaveštava o sadržaju održanog sastanka.

 

„Na sastanku je rečeno i da tromesečni kurs za komunalne policajce košta 300.000 dinara, ali i da zbog zabrane zapošljavanja u javnim službama, ne mogu se angažovati novi komunalni policajci. Kao važnu činjenicu, načelnik Virijević je istakao da u poslednjih šest godina nije zabeležen nijedan incident sa građanima i da komunalni policajci u tom periodu nijednom nisu upotrebili prinudu, za koju, u organičenom obimu, imaju zakonska ovlašćenja“, ističe se u izveštaju sa sastanka.

 

„Kao najčešće prekršaje koje čine građani, Virijević je naveo bahato ponašanje, stvaranje divljih deponija, parkiranje na zelenim površinama i uništavanje mobilijara. Godišnje komunalni policajci podnesu čak 1500 prekršajnih naloga za nepropisno parkiranje, kazna je 5.000 dinara, a naplativost je 95 posto.“, navodi se u dalje saopštenju ZSF, u kojem se ističe i zanimljiv podatak da je podneto čak dvadeset naloga za nepropisno parkiranje protiv iste osobe.

 

bagljaš

Na sastanku su građani govorili o komunalnim problemima sa kojima se suočavaju a kao jedan od većih navedene su divlje deponije, kojih u gradu ima više. Načelnik Virijević je izložio svoj stav da se ta deponija može rešiti samo ukoliko se postave kamere sa visokom rezolucijom, koje bi mogle da snime registrske tablice i noću. On je istakao da je nekoliko deponija u selima uklonjeno. Građani su se žalili i da je na Bagljašu, naročito tokom leta, noću velika buka koja dolazi iz nekoliko privatnih objekata u kojm se prodaju alkoholna pića, Buku stvaraju i motociklisti, koji kroz grad voze velikom brzinom“, neki su od zaključaka satanka, koji su sadržani u saopštenju ZSF, u kojem se navodi i da načelnik Virijević smatra da bi rad komunalne policije bio efikasniji kada bi građani bili spremniji da svedoče o prekršajima komunalnog reda, dok građani tvrde da komunalni policajci i redovna policija nisu dovoljno angažovani na očuvanju komunalnog i javnog reda i mira na Bagljašu.

 

„Načelnik Virijević je sve primedbe koje su iznete zabeležio i obećao da će sve učiniti da problemi budu rešeni“, navodi se na kraju saopštenja ZSF.

 

 

Podeli članak

Dodaj komentar

Klikni da bi ostavio komentar

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

sinovoz