Završena demontaža koloseka na Železničkom mostu preko Begeja

demontaža koloseka na železničkom mostu
Foto: Infrastruktura železnice Srbije

Radnici „Infrastrukture železnice Srbije““ u utorak su u potpunosti završili sečenje i demontažu koloseka na Železničkom mostu preko Begeja u Zrenjaninu.

 

„Ovaj značajan posao je obavljen uprkos izuzetno lošim vremenskim prilikama. Time je izvođačima radova na demontaži starog mosta omogućeno da nastave sa tim poslom“, saopštila je „Infrastruktura železnice Srbije“.

 

PROČITAJTE JOŠ: Ekskluzivna ponuda u renoviranom prodajnom objektu u Lazarevačkoj ulici

 

Do sada je, u okviru radova na mostu, na deonici Zrenjanin – Zrenjanin fabrika, ukopano osam šipova, a u toku je postavljanje jarmova koji imaju zadatak da prihvate isečeni deo konstrukcije mosta. Kako je predviđeno projektom, konstrukcija mosta biće isečena na tri dela, a potom prebačena na obalu Begeja. Radovi će biti nastavljeni postavljanjem nove konstrukcije mosta.

 

Železnički saobraćaj, kako je predviđeno, treba da bude uspostavljen 19. aprila.

 

Radove na mostu dugom 55 metara izvodi konzorcijum firmi koji čine „Karin komerc“ iz Veternika, „Čelik“ iz Bačkog Jarka, „Trioprojekt“ iz Beograda, kao i „Geodetski biro“ iz Veternika.

 

Novo osvetljenje na Železničkom mostu

 

Novi Železnički most biće izrađen od demontiranih elemenata montažno – demontažne konstrukcije koja je bila postavljena preko Dunava u Novom Sadu, dok nije izgrađen novi  Žeželjev most. Projektom je predviđeno da se obezbede dve pešačke staze preko mosta, a do sada je postojala samo jedna. Od proleća, kada radovi budu završeni, sa obe strane mosta iznad Begeja biće postavljene dve staze, propisno obeležene i širine da može da se bezbedno odvija pešački saobraćaj.

 

Radi povećanja bezbednosti, „Infrastruktura železnice Srbije“ urediće prilaze i pešačke staze, kao i novo osvetljenje na mostu. Time će ceo ovaj prostor dobiti novi i lepši izgled.

 

Pratite portal zrenjaninski.com i na Instagramu

 

Most na Begeju postavljen je 1937. godine, tako da će ove godine navršiti osam i po decenija železničkog saobraćaja.

 

demontaža koloseka na železničkom mostu
Foto: Infrastruktura železnice Srbije

 

Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

 

Podeli članak

Dodaj komentar

Klikni da bi ostavio komentar

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

sinovoz