Grad Vesti Zrenjanin

Za izgradnju auto-puta Beograd – Zrenjanin iz državne kase 630 miliona

građevinsko zemljište
Foto: Nandor Vaci

Predlogom Zakona o budžetu za 2021. godinu, koji bi trebalo da bude usvojen u Narodnoj skupštini Republike Srbije do polovine decembra, predviđeno je da iz državne kase bude izdvojeno 630 miliona dinara za izgradnju deonice auto-puta Beograd–Zrenjanin.

 

Za unapređenje uslova za prevođenje brodova u okviru brane na Tisi kod Novog Bečeja namenjeno je 108 miliona dinara.

 

Kada je reč o lokalnim samoupravama, taksativno su navedene ukupne stavke planirane za svaki grad i opštinu. Republički budžet naredne godine prebaciće u budžet Grada Zrenjanin 202.787.952 dinara. Žitište može da računa na 198.882.224 dinara iz republičke kase, a Novi Bečej na 150.062.806 dinara. Za Sečanj je predviđeno 128.010.682, a Novu Crnju 115.794.170 dinara.

 

PROČITAJTE JOŠ: Saniran kvar na vodovodnoj mreži kod podvožnjaka u naselju Berbersko

 

U obrazloženju predloga državmog budžeta za narednu godinu podseća se na to da će se novac za pokriće izdataka budžeta AP Vojvodine obezbediti iz dela prihoda od poreza na dohodak građana – poreza na zarade, u visini od 18 odsto iznosa ostvarenog na teritoriji Pokrajine, kao i iz dela prihoda od poreza na dobit preduzeća, odnosno 42,7 odsto ostvarenog u Vojvodini.

 

Isto tako, priteći će transferima iz republičkog budžeta, a reč je o prenosu novca za poverene poslove u skladu sa zakonom kojim se utvrđuju nadležnosti APV, namenski transferi za finansiranje rashoda za zaposlene u obrazovanju na teritoriji Vojvodine, namenski i nenamenski transferi lokalnim samoupravama i namenski kapitalni transferi za projekte koje utvrdi Vlada Srbije.

 

Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

 

Podeli članak

Dodaj komentar

Klikni da bi ostavio komentar

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

sinovoz