Region Vesti Zrenjanin

Udruženje za bezbednost i zdravlje na radu sporovodi javne radove

udruženje za bezbednost i zdravlje na radu

Udruženje za bezbednost i zdravlje na radu opštine Žitište dobilo je sredstva od Nacionalne službe za zapošljavanje za radno angažovanje tri lica.

 

Dodeljena sredstva u iznosu od 441.192 dinara namenjena su za angažovanje najteže zapošljivih kategorija, osoba sa invaliditetom. One će biti angažovane na period od četiri meseca, po osnovu konkursa za sprovođenje javnih radova. Neto zarada zaposlenih lica iznosi 22.000 dinara, na šta se obračunavaju pripadajući porezi i doprinosi.

 

Pročitajte još: Obuke preko NSZ jedan od načina da se stigne do posla

 

– Angažovani su ljudi iz Banatskog Dvora, Hetina i Torde, u opštini Žitište. Njihov zadatak je uređenje parkova i zelenih površina u našoj opštini. Opis posla je sakupljanje smeća i otpadaka, uklanjanje i suzbijanje korova, orezivanje, okopavanje i zalivanje i na drugi način održavanje zelenih površina. Zadaci su i čišćenje betonskih  površina, uređenje parkovskog mobilijara, farbanje klupa i drugi poslovi uređenja i održavanja parkova – kaže Petar Stanić, predsednik Udruženja za bezbednost i zdravlje na radu opštine Žitište.

 

On precizira da se radovi sprovode od 1. juna do 30. septembra ove godine.

 

Stanić napominje da je zadovoljan dosadašnjim sprovedenim aktivnostima u realizaciji ovog projekta. Podseća da je i prošle godine udruženje sprovodilo slične javne radove, kada su bila angažovana dva lica.

 

Svi koji su bili radno angažovani, ili će to biti, blagovremeno su prošli obuku za bezbedan i zdrav rad, naglašava Stanić. On ocenjuje da je angažovanje za javne radove osoba sa invaliditetom od društvenog interesa. Istovremeno se, kako dodaje, rešavaju neki od problema lokalnih zajednica, kao što su čišćenje i očuvanje javnih površina.

 

Podeli članak

Dodaj komentar

Klikni da bi ostavio komentar

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

sinovoz