TRAŽI SE SPAS ZA KAUČUKARU: Plan reorganizacije ostavlja radnike na poslu

PANČEVO, ELEMIR – Pančevačka „Petrohemija“ i Fabrika sintetičkog kaučuka iz Elemira, koja posluje u sastavu te kompanije, pokušaće da opstanak obezbede kroz unapred pripremljen plan reorganizacije. Ročište na kojem će se poverioci izjasniti o planu zakazano je za 29. jul, u Privrednom sudu u Pančevu.

Fabrika sintetičkog kaučuka
Fabrika sintetičkog kaučuka

– Poveriocima će biti ponuđen otpis, konverzija i reprogram i ukoliko na to pristanu, verujem da bi 1. januara 2018. godine „Petrohemija“ mogla da stane na zdrave noge – kaže Zlatko Bekić, predsednik Sindikata smenskih radnika „Pravda“, najbrojnijeg od nekoliko sindikata, koliko ih ima u kompaniji.

Planom reorganizacije predviđeno je da svi zaposleni ostanu na svojim radnim mestima, štaviše, predviđeno je i novo zapošljavanje, dodaje Bekić.

U elemirskoj fabrici kaučuka trenutno je zaposleno oko 350 radnika. Rade onoliko koliko im sirovina stigne iz pančevačkog „Etilena“.

– Ostaje pitanje cene kaučuka, ali to je tržišna kategorija. Posla za kaučukaru ima, bez obzira na to kakva je dalja sudbina „Petrohemije“ – naglašava Bekić.

„Petrohemija“ je jedno od preduzeća koje je do pre nekoliko dana bilo pod zaštitom države. Prestankom zaštite, plan reorganizacije mogao bi biti rešenje za nagomilane finansijske nedaće. Bekić tvrdi da „Petrohemija“ ima uslove da posluje pozitivno i bez pomoći države. Šta o toj ideji misle poverioci, saznaćemo 29. jula.

Podeli članak

Dodaj komentar

Klikni da bi ostavio komentar

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

sinovoz