Kultura Vesti Zrenjanin

Svetski poznati pijanista Kemal Gekić posle tri decenije opet u Zrenjaninu!

kemal gekić

Svetski poznati pijanista Kemal Gekić održaće solistički koncert u sredu, 24. aprila, u 20 časova, u Narodnom pozorištu „Toša Jovanović“. Gekić će nakon tri decenije ponovo svirati u Zrenjaninu.

 

Biće to prilika da se čuju najpoznatija dela iz sveta pijanizma, Šopenove etide, nokturna, balade, poloneze, Listove transcedentalne etide, rapsodije…

 

Karte se mogu kupiti na biletarnici Narodnog pozorišta u Zrenjaninu svakog radnog dana (osim utorkom) i subotom  od 10 do 12, i popodne od 18 do 20 časova.

 

Kupovinom karata učenicima Muzičke škole biće omogućeno da besplatno prisustvuju master klasu (seminaru) Kemala Gekića, 25. aprila, u svečanoj sali Muzičke škole.

 

Pokrovitelj koncerta je Grad Zrenjanin, a organizatori Muzička škola „Josif Marinković“, Udruženje „Fotoexpo“ i Akademija umetnosti Novi Sad.

 

Kemal Gekić je jedan od najistaknutijih pijanista svoje generacije. Njegove interpretacije krasi originalnost pristupa, često provokativnog i intrigantnog, ali zato hrabrog i vrlo uverljivog. Ovog nekonvencionalnog, veoma ekspresivnog i tehnički perfektnog umetnika, danas mnogi hvale kao jednog od najvećih i najuzbudljivijih savremenih pijanista. Ono što ga čini toliko posebnim jeste njegov umetnički kredo koji podrazumeva poznavanje svih bitnih činjenica potrebnih za rekonstrukciju originalnih ideja u delima koja svira i moć da ih oživi pred publikom.

 

 

Podeli članak

Dodaj komentar

Klikni da bi ostavio komentar

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

sinovoz