Grad Vesti Zrenjanin

Skupština u Zrenjaninu usvojila izmenu odluke o zaduživanju grada

skupština grada zrenjanina

Skupština grada Zrenjanina je na poslednjem zasedanju usvojila izmenu odluke o zaduživanju grada radi finansiranja kapitalnih investicija.

 

Lokalni parlament je pre godinu dana doneo odluku o dugoročnom zaduživanju Grada Zrenjanina kod poslovnih banaka u iznosu od 491,6 miliona dinara, sa periodom otplate od pet godina, ne računajući period mirovanja. Grad je zadužen radi finansiranja kapitalnih investicionih izdataka.

 

PROČITAJTE JOŠ: Jevrejskoj opštini vraćeno zemljište koje Pošta Srbije koristi kao parking

 

Izmena te odluke usvojena je u maju ove godine na sednici Skupštine grada Zrenjanina. Sada je usledila još jedna izmena.

 

Ovom izmenom preusmeravaju se sredstva od 14,4 miliona dinara, planirana za izradu dokumentacije za sanaciju gradske deponije. U obrazloženju odluke stoji da se ona ne mogu realizovati iz sredstava kredita, s obzirom na to da se ne radi o kapitalnim investicionim rashodima.

 

„Zato se preusmeravaju za namene za koje je neophodno opredeliti više sredstava od prvobitno planiranih, odnosno za izvođenje radova na adaptaciji, rekonstrukciji i izgradnji sportskih objekata“, piše u skupštinskoj odluci.

 

Prvobitnom odlukom je za ove namene planirano 123,2 miliona dinara. Sada je za sportske objekte opredeljeno ukupno 150.118.000 dinara.

 

Više para za kanalizacionu i vodovodnu mrežu

 

Istovremeno, tokom realizacije projekata koji se odnose na infrastrukturno opremanje zemljišta, a za koje je planirano 64 miliona dinara, utvrđeno je da celokupan iznos neće biti potreban. Stoga se 17 miliona dinara preusmerava za investicione aktivnosti kod kojih je potrebno opredeliti više novca od prvobitno planiranog. Sredstva su namenjena za izvođenje radova na adaptaciji, rekonstrukciji i izgradnji sportskih objekata, kao i za rekonstrukciju i izgradnju kanalizacione i vodovodne mreže.

 

Za rekonstrukciju i izgradnju kanalizacione i vodovodne mreže biće utrošeno 95,1 milion dinara, umesto prethodno planiranih 90,6 miliona.

 

Pratite portal zrenjaninski.com i na Instagramu

 

Za radove na infrastrukturnom opremanju građevinskog zemljišta, nakon poslednje skupštine odluke, opredeljeno je 47 miliona dinara. U prvoj odluci ta suma je iznosila 64 miliona.

 

Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

 

Podeli članak

Dodaj komentar

Klikni da bi ostavio komentar

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

sinovoz