Santovac: Do kraja jeseni građevinska dozvola i za četvrtu fazu obilaznice

saša santovac obišao radove na obilaznici

Zamenik gradonačelnika Zrenjanina Saša Santovac najavio je da će uskoro biti nastavljeni radovi na završetku treće faze obilaznice oko grada.

 

Kako je saopšteno iz lokalne samouprave, završena je javna nabavka za izmeštanje stubova dalekovoda, koji su onemogućavali gradnju velikog kružnog toka kod Prvomajske ulice.

 

PROČITAJTE JOŠ: Jedna od vodećih firmi u oblasti drumskog transporta traži radnike

 

Santovac je obišao do sada završene radove na izgradnji obilaznice i sa izvođačima razgovarao o daljoj dinamici i obimu radova.

 

– Očekujem da će radovi na izmeštanju stubova dalekovoda početi u narednih mesec dana, kako bismo što pre mogli da nastavimo gradnju ove, za Zrenjaninice izuzetno važne saobraćajnice. Potrebno je 45 do 60 dana da radovi budu gotovi. Izmeštanjem teškog saobraćaja iz gradskog jezgra značajno ćemo unaprediti bezbednost saobraćaja. Takođe, smanjićemo oštećenja gradskih ulica i imovine građana – rekao je Santovac.

 

saša santovac obišao radove na obilaznici

 

Treća faza obuhvata radove na deonici dugoj 3,7 kilometara, od lokalnog puta Zrenjanin – Mihajlovo do magistralnog državnog puta IB reda Zrenjanin – Srpska Crnja, odnosno od Mihajlovačkog do Temišvarskog druma. Jedini zastoj je nastao kod ukrštanja sa Prvomajskom ulicom, gde je predviđen kružni tok, koji će biti izgrađen nakon izmeštanja dalekovoda.

 

Da bi obilaznica bila kompletirana, potrebno je završiti i četvrtu fazu radova. Ona obuhvata radove od Temišvarskog druma do industrijske zone „Jugoistok“. Na tom delu je predviđena kružna raskrsnica na Lazarevačkom drumu, nadvožnjak preko železničke pruge Zrenjanin – Pančevo i propust preko Aleksandrovačkog kanala.

 

Pratite portal zrenjaninski.com i na Instagramu

 

– Do sada je urađena eksproprijacija i obezbeđeni su lokacijski uslovi. Do kraja jeseni očekujemo i građevinsku dozvolu za četvrtu fazu obilaznice – rekao je Saša Santovac.

 

saša santovac obišao radove na obilaznici

 

Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

 

Podeli članak

Dodaj komentar

Klikni da bi ostavio komentar

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

sinovoz