PROMOCIJA KNJIGE „KORČULANSKI ĐIR“ U NOVOM SADU

NOVI SAD – Promocija knjige „Korčulanski đir“, autorke Olivere Skoko iz Zrenjanina, biće održana danas, 9. januara, u 18 časova, u Galeriji Matice srpske u Novom Sadu.

korčulanski đir

Na promociji će pozdravnu reč uputiti Tijana Palkovljević Bugarski, upravnica Galerije Matice srpske, dok će o knjizi govoriti istoričarka umetnosti Saša Brajović i autorka Olivera Skoko.

Roman „Korčulanski đir“ biće predstavljen novosadskoj publici upravo u Galeriji Matice srpske u čijoj se kolekciji, odnosno stalnoj postavci, nalazi grafika Anastasa Jovanovića na kojoj je prikazan Tripo Kokolja, a koja je reprodukovana na koricama knjige. Takođe, u knjizi se autorka osvrće i na stvaralaštvo Albrehta Direra čija izložba grafika je priređena u Galeriji Matice srpske.

Promocijom „Korčulanskog đira“ i stručnim tumačenjem izložbe zvanično će biti zatvorena izložba „Albreht Direr i njegovi savremenici. Trijumfalna povorka cara Maksimilijana I“.

– Ovo je prva ovogodišnja promocija „Korčulanskog đira“ i prva posle, po opštoj oceni, vrlo uspešne zrenjaninske – kaže za naš portal autorka Olivera Skoko. – Inače, roman je premijerno promovisan septembra u Perastu, s obzirom na to da se dobar deo radnje romana odigrava upravo u ovom prekrasnom bokokotorskom gradiću.

Roman Olivere Skoko svoj đir nastavlja krajem januara u Beogradu, a onda na proleće na Korčuli.

Podeli članak

Dodaj komentar

Klikni da bi ostavio komentar

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

sinovoz