Proleter MD na prvenstvu Srbije za starije pionire i Evropskom kupu

Proleter MD

Takmičari zrenjaninskog Omladinskog džudo kluba Proleter MD učestovovali su na prvenstvu Srbije za starije pionire, koje je za vikend održano u Beogradu i koje je okupilo 250 takmičara iz cele zemlje.

 

Milan Bulaja napravio je odličan rezultat osvajanjem srebrne medalje, a dobro su se takmičili i ostali džudisti.

 

Ivan Eremić i Marko Milutin osvojili su bronzane medalje, Aleksandar Rakić 5.  a Dušan Momirski, Filip Fekete i Dina Terzin 7. mesto.

 

Za vikend je u Beogradu održan i Evropski kup, na kojem je učestvovalo blizu 300 takmičara iz 35 zemalja. Na ovom takmičenju je učestovovao zrenjaninski predstavnik Dušan Sarić, koji je, nažalost, porazom od takmičara iz Mađarske započeo svoj seniorski put na evropskoj džudo sceni.

 

Vremena za popravak ima – Sarića u drugom delu godine očekuje prvenstvo Srbije za seniore do 23 godine, Super džudo liga, kao i još nekoliko nastupa na međunarodnoj sceni.

 

Prošlog vikenda u Velikom Gradištu je održan međunarodni turnir za mlađe uzraste, a Proleter MD je na ovom takmičenju imao predstavnike iz sekcije Melenci. Mladi melenački džudisti zabeležili su vredan rezultat – 11 medalja i pehar za najuspešniju ekipu starijih pionira.

 

Zlatne medalje osvojili su Aleksandar Rakić, Nenad Bakić i Nikolina Trivunović, srebrne Nikola Trivunović, Nikolina Bakić, Ivan Eremić i Gordana Bošnjak, i bronzane Ilija Mikin, Dragan Isakov, Luka Dabić i Vuk Bačikin.

 

Džudo sezona se polako bliži kraju, a zrenjaninskim džudistima ostao je još samo jedan kadetski turnir u Bugarskoj na kojem će nastupiti Milica Milekić, Gordana Bošnjak i Dušan Ludoški.

 

Podeli članak

Dodaj komentar

Klikni da bi ostavio komentar

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

sinovoz