POSLEDNJA INFORMACIJA: KADA ĆE POSTROJENJE ZA VODU POČETI SA RADOM

ZRENJANIN – Intenzivirani su radovi na parceli na kojoj je predviđena izgradnja postrojenja za prečišćavanje pitke vode i do sada je završena jama sa podložnim betonom za izradu bazena sirove vode, na kojoj će biti montirana oprema za predtretman, saopšteno je danas iz JKP „Vodovod i kanalizacija“.

fabrika-vode

U ovom preduzeću kažu da se trenutno radi na jami sa podložnim betonom za izradu bazena pitke vode, a započeti su i grubi građevinski, odnosno zemljani radovi na izradi ploče objekta za ultrafiltraciju i reverznu osmozu, koja je i najveća.

– Planirano je da građevinski radovi, ukoliko ne dođe do drastičnih pogoršanja vremenskih uslova, budu završeni za najduže 2,5 meseca. U toku samih građevinskih radova, kako oni budu odmicali, postavljaće se i oprema, pa bi do kraja godine trebalo da bude i kompletirano i samo postrojenje – rekao je rukovodilac Službe informisanja i poslovnih komunikacija u JKP „Vodovod i kanalizacija“ Siniša Gajin.

Nakon toga sledi i probni rad postrojenja od najduže mesec dana, tokom kojih će se podešavati parametri i kontrolisati analiza vode iz postrojenja. Nakon zadovoljenja svih parametara definisanih ugovorom, odnosno postizanja kvaliteta vode po standardima koje propisuje Republika Srbija, a koji su strožiji od propisanih od strane Evropske unije, voda će putem gradske vodovodne mreže biti distribuirana i samim korisnicima.

– Više od 80 posto opreme je na raspolaganju izvođaču radova, kompletna oprema iz inostranstva je pristigla i spremna je za montažu, a u toku su završni radovi na preostaloj opremi koju rade preduzeća koja su angažovana u Srbiji. Oprema za reverznu osmozu i predtretman se nalazi lagerovana u krugu JKP „Vodovod i kanalizacija“, dok se oprema za ultrafiltraciju i deo pumpne stanice nalaze u skladištima „Transportšpeda“ u Beogradu – napominje Gajin.

U toku su i završne radnje na nabavci i postavljanju opreme za prenos radova sa gradilišta uživo, putem strima koji će se nalaziti na sajtu Grada Zrenjanina i na taj način će celokupna javnost moći u svakom momentu da uživo prati izgradnju postrojenja za prečišćavanje pitke vode, čijim će se završetkom rešiti višedecenijski problem koji su stanovnici ovog grada imali sa pitkom vodom.

Podeli članak

2 Comments

Klikni da bi ostavio komentar

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

  • Da li ima kraja lažima i obmanama? To traje već godinama a nikom ni dlaka sa glave ne fali. Kakva je ovo dtržava? Bez imalo odgovornosti i poštovanja svoji sugrađana. Najvažnije je da oni i dalje vladaju i urušavaju naš grad i da idu po svoje mišljenje u Beograd. Šta se dešava sa obilaznicom i auto trkačkom stazom? Svi ‘ute ko yaliveni i prave se kao da ništa nisu govorili tj. lagali na sva zvona.

  • „…voda će putem gradske vodovodne mreže biti distribuirana i samim korisnicima.“
    A, KOJIM PUTEM ĆE TEĆI KA „MZ“=“ZAJEDNICE MESA“, VAN GRADA, KAKO JE OBEĆANO? HOĆEMO LI I TO VIDETI NA WEBu“
    Pozdrav iz Elemira!

sinovoz