Pod trskom stotine hiljada kvadratnih metara u gradu i okolnim selima

trska

Novosadsko preduzeće „Ciklonizacija“ je saopštilo da će od danas, pa sve do 31. oktobra, na teritoriji grada Zrenjanina sprovoditi tretmane suzbijanja emerzivnih korova. To će činiti mehaničkim tretmanima, odnosno ručnim i mašinskim košenjem, kao i hemijskim putem.

 

„Ciklonizacija“ je prethodno snimila zakorovljenost na teritoriji grada Zrenjanina i detektovala 631.000 kvadratnih metara trstika koje bi u najskorije vreme trebalo pokositi. Optimalno vreme za suzbijanje emerznih korova je od kraja avgusta do kraja oktobra.

 

PROČITAJTE JOŠ: “Fabrika vode” preti tužbom: Traže da im se isplati 101 milion dinara

 

U Zrenjaninu je najviše trske uočeno na području Rovinjske ulice, i tu bi trebalo pokositi čak 55.000 kvadrata. Situacija je loša i na područjima jezera 2a i 2b, gde pod trskom ima 50.000 kvadrata, pored Mihajlovačkog kanala (40.000), u Topličinoj ulici (35.000) i uz magistralni put na skretanju ka Aradcu (20.000 kvadrata). Trstika, koje je neophodno pokositi, ima i u drugim delovima grada.

 

Trstici su detektovani u i Kleku, Ečki, Stajićevu i Lukićevu.

 

U Stajićevu je trske najviše oko groblja i stadiona.

 

U Ečki, na području Ciganske bare, za košenje je predviđeno 45.000 kvadrata pod trskom, a pored puta ka aerodromu 20.000.

 

Pratite portal zrenjaninski.com i na Instagramu

 

U Lukićevu najviše trske ima oko železničke stanice i pruge, a u Kleku oko marine.

 

„Ciklonizacija“ je uz detektovane površine predložila i načine suzbijanja trske. Najoptimalnije bi bilo suzbijati je košenjem, ali i tretirati je hemijskim preparatima.

 

Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

 

Podeli članak

Dodaj komentar

Klikni da bi ostavio komentar

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

sinovoz