Društvo Vesti Zrenjanin

Počeo upis u srednju školu: Mnogi đaci izabrali tradicionalan način

upis u srednju školu

Danas je počeo upis u srednju školu. Ovogodišnji upis ima jednu novinu, a to je da ga je moguće obaviti i elektronskim putem. Roditelji budućih srednjoškolaca, koji se odluče za tu mogućnost, upis mogu obaviti putem aplikacije eUprava.

 

Prema rečima direktora Zrenjaninske gimnazije Milana Radakovića, zbog određenih specifičnosti, upis za buduće gimnazijalce i ove godine obaviće se fizičkim putem.

 

Pročitajte još: Milošu je do 15. jula potrebno još 40.000 evra da bi sačuvao svoj život!

 

– Naša škola specifična je po tome što je potrebno izabrati izborni predmet, odnosno drugi strani jezik. To je moguće obaviti samo ličnim izjašnjavanjem, tako da smo upis organizovali pridržavajući se svih epidemioloških mera. Upis će danas trajati do 15 časova, a moguće ga je obaviti i sutra, u periodu od 8 do 15 časova. Organizovali smo upis u dvorištu škole, a maske i rukavice su obavezne – kaže Milan Radaković za portal zrenjaninski.com.

 

Radaković dodaje da će ove godine biti upisano deset odeljenja, a da je za drugi krug ostalo devet slobodnih mesta na opštem smeru na mađarskom jeziku.

 

prvi krug upisa u srednje škole

 

Medicinska škola i ove godine na listi najpopularnijih

 

U Medicinskoj školi, upis će se obavljati i fizičkim prisustvom i elektronskim putem.

 

– Mislim da će ove godine najviše đaka to obaviti lično. Za sada imamo tri učenika koja su to obavila elektronskim putem. Verovatno će ih biti još, ali ipak manje u odnosu na one koji će doći u školu – kaže za portal zrenjaninski.com Sanja Kukolj, direktorka škole.

 

I u Medicinskoj školi primenjuju se sve epidemiološke mere.

 

– Budućim đacima se pri ulasku meri temperatura. Maske i rukavice su obavezne, kao i dezinfekcija, a u svakoj učionici u jednom trenutku može boraviti samo jedan učenik – objašnjava Kukolj.

 

Medicinska škola i ove godine bila je na listi najpopularnijih srednjih škola.

 

– Za drugi krug upisa ostala su nam dva mesta na smeru medicinska sestra – tehničar na mađarskom jeziku. Na rang listima se promenio donji prag za upis. Ove godine je za farmaceutske i medicinske tehničare nešto niži prag u odnosu na prethodne godine. Verovatno je to posledica onoga što se dešavalo poslednjih meseci školovanja osmaka – ističe Kukolj i dodaje da je gornji prag ostao nepromenjen.

 

I u ostalim zrenjaninskim obrazovnim ustanovama ove godine će se, prema informacijama do kojih je došao naš portal, upis u srednju školu najviše obaviti fizičkim putem.

 

Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

 

Podeli članak

Dodaj komentar

Klikni da bi ostavio komentar

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

sinovoz