Obezbediti najmanje tri dispanzera za decu i omladinu u gradu

stranka slobode i pravde
Foto: Stranka slobode i pravde Zrenjanin

Stranka slobode i pravde saopštila je da će se zalagati da u Zrenjaninu postoje najmanje tri dispanzera za decu i omladinu, i to u naseljima Bagljaš, Gradnulica i 4. jul.

 

U stranci čiji je lider Dragan Đilas smatraju da bi novi dispanzeri za decu trebalo da budu zgrade opremljene savremenim sredstvima za rad i dijagnostiku u primarnoj zdravstvenoj zaštiti.

 

Pročitajte još: Liga socijaldemokrata Vojvodine obeležava 30 godina postojanja

 

„Dispanzeri bi zapošljavali lekare, koji bi dobijali posao i specijalizaciju onda kada su najproduktivniji. Tu bi mogla da se obavlja edukacija mladih roditelja. Na primer, bili bi edukovani o zbrinjavanju nekih hitnih stanja kod dece, kao što su visoka temperatura, alergijske reakcije, astmatični napadi i drugo. Mlade majke bi tu mogle da steknu prva znanja o ishrani dece, dojenju, potrebama bebe za imunizacijom. Građani bi bili sigurni da se nešto korisno radi za njihovo dobro i njihovu decu. To je svakako briga o očuvanju zdravlja dece i nacije“, predlaže Stranka slobode i pravde.

 

SSP navodi da je sadašnja zgrada Dispanzera za decu izgrađena pre više od 40 godina. U stranci dodaju da se njeni tehnički kapaciteti i ljudski resursi nisu od tada značajno menjali.

 

Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

 

Podeli članak

Dodaj komentar

Klikni da bi ostavio komentar

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

sinovoz