Kultni lokal „Central perk“ iz serije „Prijatelji“ otvoren u Zrenjaninu! (Foto)

central perk

„Central perk“, verna replika lokala iz kultne serije „Prijatelji“, nikao je usred Zrenjanina, i okuplja prijatelje, ali iz grada na Begeju.

 

Ovaj raritet delo je ruku zrenjaninskog ugostitelja Krunislava Grujića Kiće. On je u užem centru Zrenjanina, sve korak po korak, sagradio repliku kafića „Central perk“.

 

– Puno putujem po svetu i imao sam prilike da u Singapuru vidim kafić koji je koncipiran kao „Central perk“. To me je motivisalo da i u Srbiji tako nešto načinim i krenuo sam u taj poduhvat. Gledao sam epizode popularne serije, beležio i snimao šta sve moram da pribavim. Tako je krenulo prikupljanje komada nameštaja, ali i raznih sitnica, koje su bile deo autentičnog enterijera. U hodu, uz „Central perk“ kafić, napravljena je i replika Monikine sobe i kuhinje, gde su se mnoge radnje iz serije odigravale – priča Kića za portal zrenjaninski.com.

 

On je zadovoljan svojim poduhvatom, a što je još važnije, gosti lokala su oduševljeni.

 

– Dajem im priliku i da se fotografišu u ramu sa potpisom „Prijatelji“, koji stoji na ulazu u lokal. Uspeo sam, inače, da do 80 posto dočaram autentične prizore, ostali su samo neki detalji. To je pre svega bašta, pa fontana, u kojoj su prijatelji sa kišobranima, a biće tu i Džoijeva soba… Tu su zatim patka, malo pile, kanu i još sitnica i to će biti dopunjavano postupno – najavljuje Kića, koji je nekoliko meseci posećivao portale i obilazio objekte sa antikvitetima, da bi prikupio nameštaj.

 

Nešto je  i sam reparirao. U poslu su mu pomagali prijatelji, ali je gro radova njegovih ruku delo.

 

– Ovakvih replika, ali dobrih, ima po jedna u Singapuru, Pekingu i Londonu, a sada i u Srbiji. Ima nešto i u Bugarskoj i Poljskoj, ali je parcijalno i nedorečeno. Mi smo mnogo više uspeli u svom naumu – hvali se Kića.

 

central perk

 

U pripremi specijalna predstava

 

On će se potruditi da, osim vizuelnog utiska, i ponuda pića i ića bude preslikana iz lokala „Central perk“.

 

– Spremamo meni sa šest vrsta kolača, koji su se jeli u seriji, zatim šest vrsta koktela i drugih specijaliteta kojih neće moći da nađu na drugom mestu – obećava Kića.

 

A na pitanje, kada dolazi Dženifer Aniston da vidi srpski „Central perk“, Kića kroz šalu odgovara da ona, nažalost, zbog velikih obaveza, neće doći.

 

– Ali, doći će moj sin Predrag Grujić, inače glumac, koji će sa svojim kolegama pripremiti i ovde igrati specijalnu predstavu, mini seriju „Prijatelji“, a biće tu i stand up varijante – poručuje Krunislav Grujić Kića, ponosni vlasnik neobičnog zrenjaninskog lokala.

 

 

Podeli članak

2 Comments

Klikni da bi ostavio komentar

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

sinovoz