Region Vesti Zrenjanin

Konkurs za sprovođenje javnih radova za nezaposlena lica u Žitištu

hvatanje napuštenih životinja

Opština Žitište i Nacionalna služba za zapošljavanje raspisali su javni konkurs za sprovođenje javnih radova za nezaposlena lica. Period angažovanja je četiri meseca.

 

Program javnih radova podrazumeva angažovanje teže zapošljivih nezaposlenih i nezaposlenih u stanju socijalne potrebe. Javni rad sprovodi poslodavac, odnosno izvođač javnog rada. Njega određuje Nacionalna služba za zapošljavanje, uz prethodnu saglasnost Lokalnog saveta za zapošljavanje Opštine Žitište.

 

Prednost u angažovanju za javne radove imaju radno sposobni korisnici novčane socijalne pomoći, Romi, lica bez kvalifikacija ili sa niskim kvalifikacijama, viškovi zaposlenih, oni koji posao traže duže od 12 meseci, lica do 30 godina ili preko 45 godina, žene, osobe sa invaliditetom, žrtve trgovine ljudima i žrtve porodičnog nasilja.

 

Pročitajte još: Stručna praksa u opštini Žitište namenjena nezaposlenim osobama

 

Na javnim radovima se radno angažuje najmanje pet nezaposlenih lica iz navedenih kategorija nezaposlenih. Maksimalno trajanje javnog rada je četiri meseca, u skladu sa raspoloživim finansijskim sredstvima.

 

Javni radovi će se sprovoditi u oblastima socijalne zaštite i humanitarnog rada, održavanja i obnavljanja javne infrastrukture i održavanja i zaštite životne sredine i prirode.

 

Sredstva namenjena za organizovanje sprovođenja javnih radova koriste se za isplatu naknade angažovanim na javnim radovima, u iznosu do 22.000 dinara po osobi, na mesečnom nivou. Suma se uvećava za poreze i doprinose za obavezno socijalno osiguranje.

 

Pravo učešća na javnom konkursu za sprovođenje javnih radova imaju organi autonomne pokrajine i organi jedinica lokalne samouprave, javne ustanove i javna preduzeća, privredna društva, preduzetnici zadruge i udruženja koja imaju status pravnog lica, odnosno koja su upisana u registar Agencije za privredne registre.

 

Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

 

Podeli članak

Dodaj komentar

Klikni da bi ostavio komentar

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

sinovoz