Ekonomija Vesti Zrenjanin

Javni radovi u okrugu: Angažovani radnici iz kategorije teže zapošljivih

60 osoba angažovano na realizaciji javnih radova

U Srednjobanatskom okrugu trenutno se obavlja 14 javnih radova, koji se realizuju po javnom pozivu Nacionalne službe za zapošljavanje. Na devet javnih radova za osobe sa invaliditetom angažovano je 35 lica, dok preostalih pet obavlja 25 lica sa evidencije nezaposlenih.

 

Najviše javnih radova obavlja se na području opštine Nova Crnja – pet. U opštinama Sečanj i Zrenjanin realizuju se po tri, u opštini Novi Bečej dva i jedan u opštini Žitište.

 

PROČITAJTE JOŠ: Sve što treba da znate o primeni Zakona o elektronskom fakturisanju

 

Teže zapošljiva nezaposlena lica i nezaposleni u stanju socijalne potrebe su u okviru ovih projekata angažovani na period od četiri meseca.

 

„I po ovogodišnjem javnom pozivu poslodavac, odnosno izvođač javnog rada, bio je obavezan da angažuje radno sposobne korisnike novčane socijalne pomoći, Rome, lica bez završene srednje škole, one koji posao traže duže od 18 meseci i osobe sa invaliditetom. Mesečna naknada za njih iznosi 22.000 dinara za pun fond radnih sati“, objašnjavaju u zrenjaninskoj filijali Nacionalne službe za zapošljavanje.

 

Izvođači javnih radova su i ove godine, pri kreiranju projekata, kao najvažnije prepoznali aktivnosti u oblasti održavanja i zaštite životne sredine. Nakon ekologije, slede socijalno-humanitarni rad i kulturne aktivnosti. Aktivnosti na jednom javnom radu su posvećene obnavljanju i održavanju javne infrastrukture.

 

„Svake godine jedan broj radnika uređuje parkove, pešačke zone i druge zelene površine. Oni održavaju i mesna groblja, divlje deponije i ostale javne površine“, ističu u Nacionalnoj službi za zapošljavanje.

 

Pratite portal zrenjaninski.com i na Instagramu

 

Prošle godine je u srednjem Banatu realizovano 13 javnih radova, na kojima je bilo angažovano 60 lica sa evidencije nezaposlenih.

 

Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

 

Podeli članak

Dodaj komentar

Klikni da bi ostavio komentar

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

sinovoz