IZLOŽBA FOTOGRAFIJA O SPOMENICIMA NA ZAPADNOM BALKANU

ZRENJANIN – Izložba Marka Krojača „Monumeti – Promenljivo lice sećanja“ biće otvorena u petak, 22. januara, u izložbenom salonu Kulturnog centra, u 19 časova.

izlozba-monumenti

Izložba fotografija o spomenicima na zapadnom Balkanu prikazuje kako su se kulture sećanja i koncepti identiteta na prostoru post-jugoslovenskih zemalja menjali od Prvog svetskog rata do danas.

Izložba fotografija prikazuje spomenike i „priče“ o njihovom nastanku koje predočavaju kako se koncepti identiteta u zemljama zapadnog Balkana razvijali od ranog 20. veka do danas. Odnos prema postojećim spomenicima i uspostavljanje novih spomenika odražavaju regionalne kulture sećanja i otkrivaju promenljive koncepte identiteta.

Nakon otvaranja u maloj sali od 19.30 časova održaće se tribina na kojoj će govoriti Minja Bogavac – dramaturg, Johan Riger – Forum ZDF, Aleksandar Radlovački i Aleksandar Stefanov – istoričari.

Nakon razgovora biće emitovan dokumentarni film „Nisu ćutali“ iz televizijskog serijala „Živeti zajedno“ koji govori o pozitivnim pričama i građanskoj hrabrosti iz ratnog i poratnog perioda na području bivše Jugoslavije.

Podeli članak

Dodaj komentar

Klikni da bi ostavio komentar

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

sinovoz