Da Zrenjanin diše: Građani predali peticiju sa više od 12.000 potpisa

da zrenjanin diše

Aktivisti Udruženja građana „Stop kafileriji“ danas su na pisarnici Gradske uprave predali peticiju pod nazivom „Da Zrenjanin diše“, sa više od 12.000 potpisa Zrenjaninaca, kojom se od gradske vlasti zahteva da se trajno reši problem sa ispuštanjem neprijatnih mirisa iz kafilerije „Prekon“.

 

U obrazloženju peticije potpisnici se pozivaju na propise koji građanima garantuju pravo na zdrav i kvalitetan život i zdravu životnu sredinu.

 

„Problem zagađenja vazduha koje potiče iz pogona fabrike „Prekon“ nije od juče. Ali, smatramo da je sada krajnje vreme da se taj problem trajno reši“, navodi se, između ostalog, u tekstu peticije „Da Zrenjanin diše“.

 

Jedan od aktivista udruženja „Stop kafileriji“ Gojkan Stojinović rekao je nakon predaje peticije da postoje nezvanične najave da će problem sa zagađenjima iz kafilerije ovog puta biti stvarno i rešen.

 

– Od starta nam je cilj bio da zaustavimo neprijatne mirise iz kafilerije, koji nas ugrožavaju godinama. Dvoipomesečnu borbu završavamo danas ovim simboličnim činom. I smatramo to našim velikim uspehom. Verujem da 12.000 potpisa obavezuje i nas i gradsku vlast. Nakon nezvaničnog sastanka sa predstavnicima gradske vlasti, imam utisak da su nadležni ovog puta zaista iskreni u odluci da problem sa kafilerijom reše trajno – rekao je Stojinović.

 

da zrenjanin diše

 

Gradski čelnici: Inspektori uradili svoj deo posla

 

Prethodno je u sali Gradskog veća održan sastanak predstavnika Grada Zrenjanina i Udruženja građana „Stop kafileriji“.

 

Predsednik Skupštine grada Čedomir Janjić je rekao da se lokalna samouprava tim problemom bavila unazad nekoliko godina. Dodao je da se na razne načine pokušavalo iznaći rešenje. Kazao je i da je postojalo nekoliko opcija za rešenje, a da su inspektori u međuvremenu uradili svoj deo posla. Naime, sredinom avgusta je doneto rešenje kojim se privremeno zabranjuje obavljanje proizvodnog procesa u pogonima kafilerije. Janjić je dodao da se ide ka tome da pogon bude izmešten iz grada.

 

PROČITAJTE JOŠ: Begej će nakon izmuljenja biti plovan i od velikog privrednog značaja

 

Zamenik gradonačelnika Saša Santovac je napomenuo da je Grad Zrenjanin pokazao dobru volju za rešavanjem dugogodišnjeg problema Zrenjaninaca, ali i da je učinio konkretne korake.

 

Aktivisti Udruženja građana „Stop kafileriji“ poručili su da Zrenjaninci žele da problem sa kafilerijom bude trajno rešen. Oni su zatražili i informacije o daljim koracima koje će nadležne gradske institucije i službe preduzeti u tom pravcu.

 

 

Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

 

Podeli članak

Dodaj komentar

Klikni da bi ostavio komentar

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

sinovoz