Biće duga 175 kilometara: U planu izgradnja brze saobraćajnice u Banatu

izgradnja brze saobraćajnice
Foto: Pexels

Predsednik opštine Novi Bečej Saša Maksimović i gradonačelnik Kikinde Nikola Lukač potpisali su sporazum o saradnji koji se odnosi na izradu idejnog urbanističkog plana izgradnje brze saobraćajnice Bački Breg – Nakovo.

 

Budući put povezaće granične prelaze Srbije sa Rumunijom i Mađarskom i biće najbrža veza između Kikinde i Sombora, odnosno ovog dela Banata i Bačke.

 

PROČITAJTE JOŠ: Većina zaposlenih u Ribarskom gazdinstvu “Ečka” dobila otkaze

 

– Kikinda i Novi Bečej daju primer ostalim gradovima i opštinama kako treba da sarađuju komšijske lokalne samouprave. Brza saobraćajnica povezaće Bački Breg, Sombor, Kulu, Vrbas, Bečej, Novi Bečej, Kikindu i Nakovo. Ona je od nacionalnog interesa. Cilj naše dve sredine je da ubrzamo realizaciju projekta kako bi radovi što pre započeli. Nova saobraćajnica nam je veoma važna jer će povećati investicione potencijale. Novi put biće žila kucavica našeg regiona – rekao je Lukač.

 

Takvog je mišljenja i prvi čovek novobečejske opštine.

 

– Ova saobraćajnica nas otvara ka svetu i za naše dve lokalne samouprave ona je spas, i infrastrukturno i industrijski. Put se projektuje za kretanje vozila brzinom od 100 kilometara na sat u četiri vozne trake – rekao je Saša Maksimović.

 

Javno preduzeće „Urbanizam i putevi“ izradiće idejni urbanistički plan i za Kikindu i za Novi Bečej.

 

Deonica brze saobraćajnice Bački Breg – Nakovo duga je 175 kilometara. Na ovom sastanku se moglo čuti da će izgradnja prvih 22 kilometra saobraćajnice od Bačkog Brega do Sombora početi ove godine.

 

Pratite portal zrenjaninski.com i na Instagramu

 

Rečeno je i to da će nova saobraćajnica vozačima i putnicima skratiti vreme potrebno za dolazak iz Kikinde u Novi Bečej i obrnuto.

 

Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

 

Podeli članak

3 Comments

Klikni da bi ostavio komentar

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

  • SAMO, KO ĆE DA VOZI IZ MAĐARSKE ZA RUMUNIJU I PRELAZI 2 GRANICE, KADA MOŽE DIREKTNO, IZ MAĐARSKE U RUMUNIJU, BEZ IKAKVE CARINE!!!??? O, LJUDI MOJI!!! PITANJE IZ ELEMIRA!

  • Što su izbori bliži, saobraćajnice su sve duže i brže…Ali, nije u tome poenta. Poenta je u tome da nam stranci određuju nove trase saobraćajnica od međunarodnog značaja, koje, po logici unutrašnjeg razvoja zemlje ne zaslužuju nikakav prioritet. Naravno, stranci su i kreditori i izvođači radova. Narod je to prepoznao kao „puteve koji ne vode nikuda“. A ti putevi često vode kroz slabo naseljene, pa i puste predele, do granice sa susednim državama koje su još veća beda od nas, i pitanje je da li će te države ikada svoje deonice završiti.

  • Ооо Боже, свашта ће потписати, а оно што треба неће. Где су иста та два човека да се договоре и потпишу споразум или шта већ, да људи из Бочара и Новог Милошева могу да иду у Кикинду у болницу на прегледе, говорим и за труднице такође, јер нам је Кикинда ближа него Зрењанин којем припадамо..

sinovoz