BEOGRADSKA FIRMA “RUBIKON SHIPPING COMPANY” OD SUTRA U ZRENJANINU

ZRENJANIN – Beogradska firma “Rubikon Shipping Company”, od sutra će i zvanično ući u posed zrenjaninskog brodogradilišta “Begej” u stečaju, koje je kupila po ceni od 46 miliona dinara.

 

Brodogradilište "Begej"
Brodogradilište „Begej“

 

-Ugovor je potpisan i sutra sledi procedura ulaska kupca u posed. Obaviće se primopredaja sve imovine zrenjaninskog brodogradilišta, koja je nesporna – kaže stečajna upravnica Brodogradilišta “Begej” u stečaju, JelicaVukolić.

 

Da podsetimo, predmet prodaje bile su nekretnine u Zrenjaninu, površine 83.000 kvadratnih metara, i nekretnine iza Stajićeva, na površini od preko milion kvadrata, kao i deo pokretne imovine.

 

“Rubikon Shipping Company” neće postati vlasnik zemljišta na kojem se nalaze objekti, već samo njegov korisnik. Zalihe stečajnog dužnika su u ranijem periodu rasprodate, a deo opreme se nalazi pod sudskim sporom i nije moguće njeno korišćenje. Iz tih razloga novi vlasnik brodogradilišta u stečaju, kako je ranije najavio, najpre će investirati u opremanje pogona, jer primarni motiv kupovine “Begeja” proizilazi iz prirode poslovne delatnosti beogradskog kupca.

 

“Reč je o regionalnom lideru u rečnom transportu koji je specijalizovan za prevoz hemikalija i naftnih derivata. U planu je da upravo brodogradilište “Begej” bude lokacija na kojoj će se sprovoditi proces rekonstrukcije i modernizacije flote kojom raspolaže “Rubikon Shipping Company”, koji  je osnovan 2007.  godine u Beogradu i upravlja flotom od 14 plovila koja su kapaciteta 25.990 tona”, navedeno je u jednom od saopštenja ove kompanije.

Podeli članak

Dodaj komentar

Klikni da bi ostavio komentar

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

sinovoz