AUTORSKO KNJIŽEVNO VEČE JOVANA ZIVLAKA

Teodor Pavlović

NOVO MILOŠEVO – Autorsko književno veče Jovana Zivlaka, ovogodišnjeg dvostrukog dobitnika nagrada „Teodor Pavlović“, i pesnički maraton članova Društva književnika Vojvodine, održaće se, Teodoru Pavloviću u čast, 24. decembra, od 18 časova, u Banatskom kulturnom centru u Novom Miloševu.

Teodor Pavlović

O delu Jovana Zivlaka će govoriti Dragana Todoreskov, Stevan Bradić i Franja Petrinović.

Učesnici pesničkog maratona, članovi Društva književnika Vojvodine su Dragomir Šoškić, Saša Nišavić, Dušan Radak i Vesna Korać.

Gosti maratona su Anica Garić i Miloš Galetin.

Jovan Zivlak je ovogodišnji dobitnik nagrada „Teodor Pavlović“ za životno delo i za najbolju knjigu, za knjigu eseja „Sablasti poezije“, koje dodeljuje Banatski kulturni centar u saradnji sa Maticom srpskom u okviru tradicionalne manifestacije „Dani Teodora Pavlovića“.

Jovan Zivlak, srpski pesnik, kritičar, esejist, izdavač i kulturni poslenik, rođen je u Nakovu, u Banatu, 1947. godine. Objavio 14 knjiga pesama i tri knjige eseja. Dobitnik je brojnih nagrada. Zastupljen je u mnogim antologijama srpske i svetske poe­zije u zemlji i inostranstvu. Trenutno je najprevođeniji srpski živi pesnik.

Program se održava u okviru projekata „Rodno mesto Teodoru u čast“ i „Gradovi u fokusu“ uz podršku Ministarstva kulture i informisanja i Opštine Novi Bečej.

Podeli članak

Dodaj komentar

Klikni da bi ostavio komentar

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

sinovoz